Úprava plenění
Re: Úprava plenění
Stále mi chodí po rozume tá energia. A rozmýšľam ako ju zakomponovať aby tam bola nejaká interakcia medzi hráčmi a aby sa troška odbural ten "časovač". Je to troška proti celému konceptu hry ktorá funguje na odohraných ťahoch.
Mně se ta energie zrovna 2x nelíbí, ale třeba budu překvapen. Takže u ní nehlasuji ani pro, ani proti.
Ale to vlastne princíp aký máme na ťahoch a dáva nám to viac možnostibako s tým pracovať
Napr. Sa to môže nastaviť tak že každé dobitie by zvýšilo energiu ktorú potrebuješ na nové dobitie. Možno na úrovni hráča a aj na úrovni komunity.
Čím viac slobodných mest si dobil tým je ťažšie nájsť ešte ďalšie atď
Čiže každý hráč by mal potencionálne rôzne ceny za rovnaké plenenenie. Troška by to motivovalo aby sa robili rôzne a nie iba farmilo jedno.
A zároveň ak si to necháš na koniec, ostatní to dobíju tolko krát že sa ti to predraží aj keď si tam nebol
Bolo by to stále voľné ale nemohol by si na to útočiť tak často lebo by ťa to stálo veľa energie ktorú môžeš využiť inak
Max. By buď nebol alebo by sa prispôsobovali tvojmu income. Napr. Keď za deň dokážeš získať 15 energie tak Max bude 75. Keď to zvýšia na 20 tak by si mohol ísť na 100. Čiže nejakých 5 dní nasetrit
Získavanie energie by bolo dané nejakým vzorcom + bonusy za budovy/stavby
Napr. Sa to môže nastaviť tak že každé dobitie by zvýšilo energiu ktorú potrebuješ na nové dobitie. Možno na úrovni hráča a aj na úrovni komunity.
Čím viac slobodných mest si dobil tým je ťažšie nájsť ešte ďalšie atď
Čiže každý hráč by mal potencionálne rôzne ceny za rovnaké plenenenie. Troška by to motivovalo aby sa robili rôzne a nie iba farmilo jedno.
A zároveň ak si to necháš na koniec, ostatní to dobíju tolko krát že sa ti to predraží aj keď si tam nebol
Bolo by to stále voľné ale nemohol by si na to útočiť tak často lebo by ťa to stálo veľa energie ktorú môžeš využiť inak
Max. By buď nebol alebo by sa prispôsobovali tvojmu income. Napr. Keď za deň dokážeš získať 15 energie tak Max bude 75. Keď to zvýšia na 20 tak by si mohol ísť na 100. Čiže nejakých 5 dní nasetrit
Získavanie energie by bolo dané nejakým vzorcom + bonusy za budovy/stavby
Jo a ještě jedna poznámka:
Ios pracuje na jeho myšlence posilujících plenění. Ta se mi líbí, pokud se mu povede.
To je tak pro informaci, aby se tady a u něj nevymysleli dva plány, které budou propracované, ale navzájem se vylučující, kdyby místo toho šlo mít je upravené a spolupracující.
Ios pracuje na jeho myšlence posilujících plenění. Ta se mi líbí, pokud se mu povede.
To je tak pro informaci, aby se tady a u něj nevymysleli dva plány, které budou propracované, ale navzájem se vylučující, kdyby místo toho šlo mít je upravené a spolupracující.
Dal som svoje myšlienky ktoré má napadli pri tejto konverzácii skôr než vysumeju, kľudne počkám pár dní na ďalšie návrhy a potom uvidíme.
Aj tak je dosť iných veci ktoré sa môžu robiť
Aj tak je dosť iných veci ktoré sa môžu robiť
Ahoj, tak se mi konečně podařilo dostat i na forum, nějaký čas zpátky jsem to zkoušel, a nebylo možné se registrovat 
Každopádně abych se tedy i tady vyjádřil ke kontroverzi s pleněním - myslím, že nebylo potřeba vůbec nic měnit a jen to byla určitá frustrace v té části věku, že se někteří nedostali na plenění, které chtěli. Takže já bych se vrátil k původnímu systému, aspoň to pěkně žilo a soupeření o volná plenění byla fajn, i když někdy frustrující.
Ovšem nebylo to nic ve srovnání se stávajícím systémem, a ano, sice to tak bývalo i dříve, ale těžko se teď vrací k méně obsahu, když ho bylo více.
Z debaty v naší alianci vzešel nápad na to, aby dřívější systém blokace plenění i cooldown 6 hodin zůstal, ale přidal se též osobní cooldown každého hráče pro každé plenění zvlášť, který by byl 24h, tím by byl každý nucen dělat v průběhu dne jiná plenění a nebylo by to tak blokované, zároveň by zůstala nějaká soupeřivost. Ale nevím jak by to bylo obtížné po technické stránce.
Každopádně když teď mluvíte o návrhu energie na plenění, napadla mě ještě varianta, že by plenění stálo různé počty tahů. Koneckonců jde o náročnou bitvu, na kterou se musí klan nějaký čas připravit nebo "cestovat" na místo bojiště. Ale nemám bližší představu, jaká by měla být přiměřená cena utracených tahů. Nicméně by to mohla být zajímavá varianta práce se zdroji namísto přidávání dalšího zdroje v podobě energie na plenění.
Tak tolik můj příspěvek, stávající stav plenění je pro mě velmi frustrující nejen kvůli změně v polovině věku, ale také kvůli snížení množství obsahu, zvlášť když místo plánku padnou nyní již bezcenné věci a nezbývá než čekat dalších 24h. U klanů, které jsem nechal dělat tažení jsem na tom ve výsledku lépe, protože aspoň třikrát denně sbírám věhlas a k plánku se tak blížím pomalu, ale jistě...
Každopádně abych se tedy i tady vyjádřil ke kontroverzi s pleněním - myslím, že nebylo potřeba vůbec nic měnit a jen to byla určitá frustrace v té části věku, že se někteří nedostali na plenění, které chtěli. Takže já bych se vrátil k původnímu systému, aspoň to pěkně žilo a soupeření o volná plenění byla fajn, i když někdy frustrující.
Ovšem nebylo to nic ve srovnání se stávajícím systémem, a ano, sice to tak bývalo i dříve, ale těžko se teď vrací k méně obsahu, když ho bylo více.
Z debaty v naší alianci vzešel nápad na to, aby dřívější systém blokace plenění i cooldown 6 hodin zůstal, ale přidal se též osobní cooldown každého hráče pro každé plenění zvlášť, který by byl 24h, tím by byl každý nucen dělat v průběhu dne jiná plenění a nebylo by to tak blokované, zároveň by zůstala nějaká soupeřivost. Ale nevím jak by to bylo obtížné po technické stránce.
Každopádně když teď mluvíte o návrhu energie na plenění, napadla mě ještě varianta, že by plenění stálo různé počty tahů. Koneckonců jde o náročnou bitvu, na kterou se musí klan nějaký čas připravit nebo "cestovat" na místo bojiště. Ale nemám bližší představu, jaká by měla být přiměřená cena utracených tahů. Nicméně by to mohla být zajímavá varianta práce se zdroji namísto přidávání dalšího zdroje v podobě energie na plenění.
Tak tolik můj příspěvek, stávající stav plenění je pro mě velmi frustrující nejen kvůli změně v polovině věku, ale také kvůli snížení množství obsahu, zvlášť když místo plánku padnou nyní již bezcenné věci a nezbývá než čekat dalších 24h. U klanů, které jsem nechal dělat tažení jsem na tom ve výsledku lépe, protože aspoň třikrát denně sbírám věhlas a k plánku se tak blížím pomalu, ale jistě...
Po přečtení tohoto vlákna bych měl dotaz: "Proč je plenění navázané na reálný čas a né na herní čas, tedy kola?"
Za minulého systému jsem mohl, kdybych si nastavil budík a měl trochu času (půl hodiny/hodinu) čas co 10 s řešit refresh stránky s pleněním tak můžu plenit 4* daně a v herním času mě to bude stát 4 kola na to abych jen připravil armádu co je v herním čase ani né čtvrt roku a přitom mi to dá větší bonusy než odtahání dvaceti kol (teda pokud každý kolo nenajdu nějaký velechrám)
jinak chápu frustraci aktivních hráčů, protože výnosy ze hry jsou s jedním pleněním denně čtvrtinové a ano i velitel klanu se expí pomaleji, ale musím říct, že mi odpadla frustrace s tím, když si nastavím budík, pak vám někdo před očima vyfoukne plenění, jdete do práce, hlídáte to co 30 s, pak musíte něco rychle řešit a pak zas za dalších x hodin znovu, protože to zas je v čudu a popravdě nevím jaký je věkový průměr hráčské komunity, ale s tímdle pocitem by mi pomohlo kdyby se se přidal další ukazatel "časové zóny" typu "plenění bude volné za méně než 5/10 min", mohl bych pak svůj čas využívat mnohem efektivněji
Za minulého systému jsem mohl, kdybych si nastavil budík a měl trochu času (půl hodiny/hodinu) čas co 10 s řešit refresh stránky s pleněním tak můžu plenit 4* daně a v herním času mě to bude stát 4 kola na to abych jen připravil armádu co je v herním čase ani né čtvrt roku a přitom mi to dá větší bonusy než odtahání dvaceti kol (teda pokud každý kolo nenajdu nějaký velechrám)
jinak chápu frustraci aktivních hráčů, protože výnosy ze hry jsou s jedním pleněním denně čtvrtinové a ano i velitel klanu se expí pomaleji, ale musím říct, že mi odpadla frustrace s tím, když si nastavím budík, pak vám někdo před očima vyfoukne plenění, jdete do práce, hlídáte to co 30 s, pak musíte něco rychle řešit a pak zas za dalších x hodin znovu, protože to zas je v čudu a popravdě nevím jaký je věkový průměr hráčské komunity, ale s tímdle pocitem by mi pomohlo kdyby se se přidal další ukazatel "časové zóny" typu "plenění bude volné za méně než 5/10 min", mohl bych pak svůj čas využívat mnohem efektivněji
Navázání plenění na tahy jsme řešili s Hronem dost na chatu a tady se k tomu Hron vyjadřoval na straně 10. Ve zkratce bych to shrnul tak, že psal, že účelem plenění je právě to soupeření mezi klany. Přesně to refreshování. Já v tom žádnou zábavu neshledávám, ale to už se opakuju.. Obecně se tohle řešilo už mnohokrát a myslím, že i osobně jsem za ta léta navrhoval přejít na tahový systém několikrát 
Taky chápu frustraci aktivních, ale až se to vrátí zpět, tak výnosy z plenění "neaktivních" hráčů neklesnou na čtvrtinu, ale prakticky na nulu. Proto si myslím, že by bylo dobré najít nějaký kompromis.
Taky chápu frustraci aktivních, ale až se to vrátí zpět, tak výnosy z plenění "neaktivních" hráčů neklesnou na čtvrtinu, ale prakticky na nulu. Proto si myslím, že by bylo dobré najít nějaký kompromis.
a prave preto sa rozprúdila táto debata. Nehádam sa že sa to riešilo už x-krát. K ničomu sme vtedy zjavne nedošli a teraz to môžeme skúsiť znova a možno k niečomu dôjdeme 
Ugluk: on je tam aj ukazovateľ "menej ako 5 minut"
aspoň bol ak sa niečo nepokazilo
Ugluk: on je tam aj ukazovateľ "menej ako 5 minut"
Nebudu se ptát, zda jsi se nad tím alespoň trochu zamyslel, protože to jsi samozřejmě udělal, než jsi sem s něčím přišel, a tak se budu rovnou ptát:
U tohoto počítáš s tím, že jednotlivá plenění budou stále přístupná, nebo i u nich bude nějaké obnovování?
a) plenění bude vždy přístupné
Tak pak hráči stačí se přihlásit jednou za 10 dní, odehrát 1500 tahů, zajít 40 plenění a o nic nepřijde.
Když nyní bylo plenění jen jendou denně, tak tu byli hráči, kteří psali, že nyní nemají důvod hru zapínat častěji než jedou denně a tak jejich zájem o hru klesá. S tímto nastavením bych i já hrál jen jendou týdně. Jsem dost přesvědčen o tom, že s takovou by hra hodně rychle upadla.
Řešit se to dá například tím, že by se omezil maximální počet tahů na jednodenní příjem místo desetidenního. Ale to pak ovlivňuje další aspekty hry a minimálně mně se to nelíbí.
b) plenění nebude přístupné vždy
Pak se ptám, jak to bude u něj? Bude u něj stále omezení dle reálného času, nebo i tady chceš omezení dle odehraných kol?
b1) omezení dle reálného času
Pak se dostáváme k tomu, že stačí, aby si hráč našetřil trochu kol a už pak bude schopen sám blokovat jakékoliv plenění. A stačí mu na to jen jeden klan. V důsledku hra pak bude vypadat tak, že o plenění budou rozhodovat časy obnovení jednotlivých plenění a doba načítání útoků bude vedlejší.
Není tohle mnohem horší monopolizace než předtím?
Ale uznávám, že to má plus v tom, že na každé plenění budou připravení všichni hráči a tak o každé plenění bude boj, takže to oživuje onu konkurenčnost.
b2) omezení dle tahů
Tohle je pak v důsledku jen upravení možnosti a). Opět se může hráč přihlásit jednou týdně, odehrát všechny tahy a během toho zajít 40 plenění.
Takže jsi myslel možnost b1, která přináší do hry více konkurenčního boje? To je odvážné, když vezmu v potaz protesty proti monopolizaci, ale je to jistá možnost. Já ji nepodpořím, ale neskončím se hrou, když se zavede...
Nebo jsi to myslel nějak jinak? Pak prosím o vysvětlení jak, protože mně to nenapadlo.