Nemám návrh, jak je předělat, ale kdyby byla jejich hodnota 5000 místo 1000, tak jsou stále dost silní.
Buh - Dralgar Imagar
Re: Buh - Dralgar Imagar
Souhlasím, začal jsem rekrutovat Veledruidy, ale pak jsem uviděl Sharianovu armádu a prozřel jsem 
Nemám návrh, jak je předělat, ale kdyby byla jejich hodnota 5000 místo 1000, tak jsou stále dost silní.
Mně se stále líbí můj poslední návrh na změnu strážců, kdy budou support pro enty, což posílí význam druidů a to by dle mě bylo super.
Jinak souhlasím, že i kdyby měli 5x vyšší hodnotu, tak by to nebylo přesílené, ale touto cestou bych nerad šel. Když už by se pro ni nevymýšlelo nic nového, tak bych byl radši, kdyby se jen oslabila statově a hodna se zachovala, než obráceně (tedy zachování statů a zvýšení hodnoty). Ale mnohem radši bych byl, aby ta jednotka byla něčím zajímavá a je mi celkem jedno, zda to bude tím, co jsem navrhoval já, nebo něčím jiným.
Zde odkaz na můj návrh:
Takže třeba x = 10*(počet strážců)^0,3? S tímto by 200% mělo být pro cca 20k strážců. Což je snad rozumný odhad počtu po snížení rekrutu.
Jinak souhlasím, že i kdyby měli 5x vyšší hodnotu, tak by to nebylo přesílené, ale touto cestou bych nerad šel. Když už by se pro ni nevymýšlelo nic nového, tak bych byl radši, kdyby se jen oslabila statově a hodna se zachovala, než obráceně (tedy zachování statů a zvýšení hodnoty). Ale mnohem radši bych byl, aby ta jednotka byla něčím zajímavá a je mi celkem jedno, zda to bude tím, co jsem navrhoval já, nebo něčím jiným.
Zde odkaz na můj návrh:
PS: Protože v polovině věku mám 22k strážců a kdybych si jich pár tisíc nenechal hloupě zabít, tak bych měl skoro 30k, tak jsem v původní návrhu asi špatně odhadl počet, takže to nejspíše bude chtít slabší posílení. Stále počítám s tím, že rekrut bude 1/4 toho, co je nyní. Cílem je mít na konci věku posílení kolem 200%.
Takže třeba x = 10*(počet strážců)^0,3? S tímto by 200% mělo být pro cca 20k strážců. Což je snad rozumný odhad počtu po snížení rekrutu.
Strazci jsou opravdu jak obri pavouci
Zkusim na tu zmenu strazcu jit trosku jinak
1) Upraveny Hronuv navrh - zmena na podpurnou jednotku - posileni HP entu -> navysovani poctu entu
Strazci lesa pri kazdem utoku pridaji do vyvolaneho stacku entu nejaky pocet (ktery se odviji od HP strazcu)
- Podobne reseni, ale misto aby hlavni stit byl vyrazne silnejsi uz od prvniho kola, se postupne posiluje (de facto leceni, ale navysuje i celkovy pocet jednotek a pouze pro enty).
- Synergie s Dralgarovo totemem a s posvatnym jednorozcem
- Neni zastropovana sila, rekrut nad X pocet ma stale efekt
2) Posileni Strazcu dle poctu pratelskych entu na bojisti
- Prevazne utocne zamereni
- Taky by davali vetsi smysl jako strelecka jednotka. Branch ma od tretiho kola 3 stacky davu, at po nich jenom neuklizi.
3) Nechat je jako samostatnou silnou jednotku
- upravit staty nebo hodnotu, at nejsou az tak silni
Dalsi mozny efekt spis jen k zamysleni
- Toxin - oslabeni utoku/dmg zive jednotce (mozna moc podobne Ascene / Dreaddovi)
Zkusim na tu zmenu strazcu jit trosku jinak
1) Upraveny Hronuv navrh - zmena na podpurnou jednotku - posileni HP entu -> navysovani poctu entu
Strazci lesa pri kazdem utoku pridaji do vyvolaneho stacku entu nejaky pocet (ktery se odviji od HP strazcu)
- Podobne reseni, ale misto aby hlavni stit byl vyrazne silnejsi uz od prvniho kola, se postupne posiluje (de facto leceni, ale navysuje i celkovy pocet jednotek a pouze pro enty).
- Synergie s Dralgarovo totemem a s posvatnym jednorozcem
- Neni zastropovana sila, rekrut nad X pocet ma stale efekt
2) Posileni Strazcu dle poctu pratelskych entu na bojisti
- Prevazne utocne zamereni
- Taky by davali vetsi smysl jako strelecka jednotka. Branch ma od tretiho kola 3 stacky davu, at po nich jenom neuklizi.
3) Nechat je jako samostatnou silnou jednotku
- upravit staty nebo hodnotu, at nejsou az tak silni
Dalsi mozny efekt spis jen k zamysleni
- Toxin - oslabeni utoku/dmg zive jednotce (mozna moc podobne Ascene / Dreaddovi)
A kdyz uz jsem tady, vratim se zpatky ke sve starsi myslence posileni Dralgarovo zacatku.
Problemy s Dralgarem na zacatku veku:
- lucisnici jsou +- OK, nicmene v prvnim meste vyrazne trpi (nizke poskozeni, vysoka hodnota, slaby rekrut)
- vyssi pocet vesnicanu ve meste muze snadno zahodit klan (neni damage tim projit)
- casto se musi mezi utoky na mesta dat delsi pauza pro obnoveni ozbrojenych vesnicanu (a nekdy i lucisniku, kdyz se k nim mesto take dostane)
- mit druidy pro prvnich nekolik mest je zbytecne zahozena hodnota armady
- bizoni v zacatku nic nedelaji
Navrhy na upravu
1) Elfi lucisnici
- Navysit zakladni rekrut z 5 -> 10
- Snizit hodnotu 40 -> 30
- Snizit poskozeni 7 -> 6, jed 20% (7.2 proti zivym jednotkam) - pomuze ve vetsine eventu na zacatku veku, mestu a i proti Wurmovi na stezce
2) Elfi elitni lucisnici
- Hodnotu klidne nechat na 40
- Snizit poskozeni 10 -> 9, jed 25%, posvecene strely 25%
3) V kombinaci budov elfi lucisnik + druid chodi s rekrutem lucisniku 1 elfi hranicar
Priklady ze simulatoru (elfi lucisniky nechavam, jejich poskozeni po zmene by bylo v meste mirne vyssi)
Pred zmenou
armada na mesto (hodnota 79k, otroky nepocitam), prohraje
Po zmene
armada na mesto (hodnota 77k), vyhraje
Po zmene bez 3) - pridani hranicaru k rekrutu
armada na mesto (hodnota 74k), vyhraje
Problemy s Dralgarem na zacatku veku:
- lucisnici jsou +- OK, nicmene v prvnim meste vyrazne trpi (nizke poskozeni, vysoka hodnota, slaby rekrut)
- vyssi pocet vesnicanu ve meste muze snadno zahodit klan (neni damage tim projit)
- casto se musi mezi utoky na mesta dat delsi pauza pro obnoveni ozbrojenych vesnicanu (a nekdy i lucisniku, kdyz se k nim mesto take dostane)
- mit druidy pro prvnich nekolik mest je zbytecne zahozena hodnota armady
- bizoni v zacatku nic nedelaji
Navrhy na upravu
1) Elfi lucisnici
- Snizit poskozeni 7 -> 6, jed 20% (7.2 proti zivym jednotkam) - pomuze ve vetsine eventu na zacatku veku, mestu a i proti Wurmovi na stezce
2) Elfi elitni lucisnici
- Hodnotu klidne nechat na 40
- Snizit poskozeni 10 -> 9, jed 25%, posvecene strely 25%
3) V kombinaci budov elfi lucisnik + druid chodi s rekrutem lucisniku 1 elfi hranicar
Priklady ze simulatoru (elfi lucisniky nechavam, jejich poskozeni po zmene by bylo v meste mirne vyssi)
Pred zmenou
armada na mesto (hodnota 79k, otroky nepocitam), prohraje
Code: Select all
5000 x Ozbrojený vesničan
1100 x Elfí lučištník
1000 x Otrok s kopím
armada na mesto (hodnota 77k), vyhraje
4500 x Ozbrojený vesničan
1300 x Elfí lučištník
130 x Elfí hraničář
1000 x Otrok s kopím
armada na mesto (hodnota 74k), vyhraje
1500 x Elfí lučištník
1000 x Otrok s kopím
Dralgar vždy býval takový střed v dobývání měst. Je pravda, že mnoho slabých posílilo, ale to neznamená, že by Dralgar oslabil a dobýval hůře. Ano, občas když člověk riskuje, tak se mu může stát že nedobyje, ale je to tím že riskuje. Takže je to taková vzpomínka na minulou dobu. Jdu se malou armádou a doufám ve město s malou hodnotou, Vyjde mi to a jsem na tom dobře. Nevyjde mi to a tak to zkusím znovu.
Ale uznávám, že mnoho bohů to dává v pohodě a rychleji, tak oproti nim je pomalejší a nejistější.
Jinak základní armáda u dralgara je tato:
A postupně přejdeš na:
Kdy ano, s druidy chvíli čekáš. Stavět je hned znamená zkrachovat.
Ale dobře, asi nebudu bránit nějakému posílení, ale nechci nic velkého.
Jsem tak pro posílení lučištníků, ale nechtěl bych posilovat elitní. Tedy ať je ze začátku klidně o něco silnější, ale ke konci ne. Zvláště pokud chceme posílit enty. Nechci aby se Dralgar zase moc vymknul.
Dále pak jsem zásadně proti tomu, aby jednotku, kterou má jako bonus za věrnost (tedy za všechny budovy) měl už za dvě.
Dále je třeba si uvědomit, že elfí lučištník je v chrámech země (což jsou silnější chrámy), takže jejich posílení také ovlivní daná místa.
Výsledek:
1) Když se mu dá jed, tak hůře bude zabíjet meteority (Dralgar je nejrychlejší první dobytí spolku) či pak hradby (svobodné město). Ale ok s těmito změnami u Elfích lučištníků budu souhlasit.
2) Proč svatý útok? Jed u elfů chápu, ale kde by přišli k posvěceným střelám? A zvláště pak, když od reworku Crinis svatý útok funguje proti všem "nečistým" tedy jak proti nemrtvým tak démonům. Démoni jsou obecně živý, takže proti nim by bylo posílení jak za jed, tak za svatý útok a pak ještě hra funguje multiplikativně, tedy že se posílení násobí a ne sčítají.
Takže tady jsem zásadně proti tomu, aby dostali svatý útok.
PS: Vlastně si nejsem jist, jestli se změnilo fungování i artefaktu, nebo jen schopnosti.
Dále pak snížení dmg z 10 na 9 a získání +25% za jed mi i tak přijde hodně. Pokud nechci snížit dmg ještě více, pak bych chtěl 9 + 15%, ale to by bylo snížení jedu, tak se smířím s 9 + 20%. Ale nelíbí se mi.
3) jsem proti, jak jsem psal dříve
Sumace:
1) Elfi lucisnici
- Snizit poskozeni 7 -> 6, jed 20% (7.2 proti zivym jednotkam)
2) Elfi elitni lucisnici
- Hodnotu nechat na 40
- Snizit poskozeni 10 -> 9, jed 20% (10.8 proti zivym jednotkam)
Ale uznávám, že mnoho bohů to dává v pohodě a rychleji, tak oproti nim je pomalejší a nejistější.
Jinak základní armáda u dralgara je tato:
1000 x Elfí lučištník
1000 x Otrok s kopím
1000 x Otrok s oštěpy
1000 x Otrok štítonoš
3000 x Ozbrojený vesničan
1000 x Elfí lučištník
1000 x Druid
Ale dobře, asi nebudu bránit nějakému posílení, ale nechci nic velkého.
Jsem tak pro posílení lučištníků, ale nechtěl bych posilovat elitní. Tedy ať je ze začátku klidně o něco silnější, ale ke konci ne. Zvláště pokud chceme posílit enty. Nechci aby se Dralgar zase moc vymknul.
Dále pak jsem zásadně proti tomu, aby jednotku, kterou má jako bonus za věrnost (tedy za všechny budovy) měl už za dvě.
Dále je třeba si uvědomit, že elfí lučištník je v chrámech země (což jsou silnější chrámy), takže jejich posílení také ovlivní daná místa.
Výsledek:
1) Když se mu dá jed, tak hůře bude zabíjet meteority (Dralgar je nejrychlejší první dobytí spolku) či pak hradby (svobodné město). Ale ok s těmito změnami u Elfích lučištníků budu souhlasit.
2) Proč svatý útok? Jed u elfů chápu, ale kde by přišli k posvěceným střelám? A zvláště pak, když od reworku Crinis svatý útok funguje proti všem "nečistým" tedy jak proti nemrtvým tak démonům. Démoni jsou obecně živý, takže proti nim by bylo posílení jak za jed, tak za svatý útok a pak ještě hra funguje multiplikativně, tedy že se posílení násobí a ne sčítají.
Takže tady jsem zásadně proti tomu, aby dostali svatý útok.
PS: Vlastně si nejsem jist, jestli se změnilo fungování i artefaktu, nebo jen schopnosti.
Dále pak snížení dmg z 10 na 9 a získání +25% za jed mi i tak přijde hodně. Pokud nechci snížit dmg ještě více, pak bych chtěl 9 + 15%, ale to by bylo snížení jedu, tak se smířím s 9 + 20%. Ale nelíbí se mi.
3) jsem proti, jak jsem psal dříve
Sumace:
1) Elfi lucisnici
- Snizit poskozeni 7 -> 6, jed 20% (7.2 proti zivym jednotkam)
2) Elfi elitni lucisnici
- Hodnotu nechat na 40
- Snizit poskozeni 10 -> 9, jed 20% (10.8 proti zivym jednotkam)
1) By nemela byt slabsi
Puvodni lucisnici jsou 7 poskozeni na 40 hodnoty = 17.5% hodnoty v poskozeni
Po zmene jsou 6 poskozeni na 30 hodnoty = 20% hodnoty v poskozeni
Jed jsem tam pridal navic, aby v eventech meli podobnou silu.
2) Na demony jsem zapomnel
Myslenka byla ta, ze elitni lucisnici maji toulec s vice specializovany sipy.
Uprava se nemyslela jako posileni, ale spis jako konzistentni uprava s predchozi -> ziska jed, to offsetne poskozeni (u zivych jednotek vyjde o neco lepe).
Utok proti nemrtvym byl spis navic, aby lucisnici ve vysledku byly stale +- stejne silni (vyjma nezivych jednotek, ale tu resi druha vetev).
Puvodni lucisnici jsou 7 poskozeni na 40 hodnoty = 17.5% hodnoty v poskozeni
Po zmene jsou 6 poskozeni na 30 hodnoty = 20% hodnoty v poskozeni
Jed jsem tam pridal navic, aby v eventech meli podobnou silu.
2) Na demony jsem zapomnel
Myslenka byla ta, ze elitni lucisnici maji toulec s vice specializovany sipy.
Uprava se nemyslela jako posileni, ale spis jako konzistentni uprava s predchozi -> ziska jed, to offsetne poskozeni (u zivych jednotek vyjde o neco lepe).
Utok proti nemrtvym byl spis navic, aby lucisnici ve vysledku byly stale +- stejne silni (vyjma nezivych jednotek, ale tu resi druha vetev).