Úprava plenění

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
Hron

Re: Úprava plenění

Post by Hron »

nezmar wrote: Thu 16. Oct 2025 14:01:47 Ugluk: on je tam aj ukazovateľ "menej ako 5 minut" :) aspoň bol ak sa niečo nepokazilo
Mohu se mýlit, ale jsem přesvědčen o tom, že za dobu co hraji LoI nikdy nebylo aktivní, že by se ukazovalo 5 minut, vždy bylo nejméně 30 minut.
nezmar
Administrátor

Post by nezmar »

Hron wrote: Thu 16. Oct 2025 17:02:51 Mohu se mýlit, ale jsem přesvědčen o tom, že za dobu co hraji LoI nikdy nebylo aktivní, že by se ukazovalo 5 minut, vždy bylo nejméně 30 minut.
Bolo to tam, ale asi sa to rušilo aby niekto vyslovene neklikal F5 keď je posledných 5 minút. Ale tak pridal som to tam a uvidíme. Maximálne zavediem, že pokiaľ niekto kliknie za menej ako 1s viac krat tak mu dám 30s čakanie na načítanie stránky :twisted:
nezmar
Administrátor

Post by nezmar »

Skúsim to nejako rozumne zhrnúť/skombinovať. Aspoň z doterajšej diskusie mi to vychádza takto:

* Plenení zostane tak ako je. Čiže každý event má svoj čas kým sa obnoví, klan môže zaútočiť každých 6 hodín pri súčasnom nastavení (ja by som porozmýšlaľ skôr nad 8 hodinovým refreshom)
* pridá sa ukazovateľ "body útoku" (je jedno ako to nazveme). Dajme tomu, že sa za deň pridá 12 bodov (každé 2 hodiny = 1 bod). Max. by bolo 12 - čiže denný bonus
* tieto body bude môcť hráč použiť nato aby ignoroval únavu z veľkej bitky (nie únavu ako takú - aj keď možno...) a ignoroval časovú blokáciu eventov (nebude platiť na IP)
* body môže využiť v plenení (prioritne preto budú spravené) ale môže ich použiť aj na eternanov a tažení
* každý event by mal nastavené koľko bodov by stál. Niektoré 10 bodov, iné možno aj 2body. Teoreticky by hráč mohol zaútočiť na viac takých veľkých eventov - to bude chcieť rozumne nastaviť body pre event (populárne, výnosne, ...)
* špeciálny útok skrz body by neresetoval pripravenosť eventu, aby neobmedzoval ostatných hráčov

aktívny hráči by mali viac možností a viac útokov. Menej aktívny by aspoň raz za deň mohli dať svoj vyžadovaný event bez čakania a frustrácie.

Čo vy nato?

edit: oprava preklepu 10 != 12
Hron

Post by Hron »

nezmar wrote: Fri 17. Oct 2025 6:10:54 * pridá sa ukazovateľ "body útoku" (je jedno ako to nazveme). Dajme tomu, že sa za deň pridá 12 bodov (každé 2 hodiny = 1 bod). Max. by bolo 10 - čiže denný bonus
10 se nerovná 12

Je mi jedno, zda za den bude 10, nebo 12 bodů, ale jsem za to, aby maximum byl přesně 24 hodinový výdělek.

Tím, že to není jen na plenění, ale je to i na tažení, tak tažení bych dal za max bodů. U něj stále hrozí, že by se mohlo vymknout kontrole.
Je třeba mít na paměti, že aliance může mít 10 členů a všichni mohou tažení, tak aby jich za den nebylo až moc. Pamatujeme si, kam by to mohlo vést...

Ovlivňoval by střípek nějak body?

Aktuálně máme 4 plenění denně. Přišlo by mi dobré, aby s využitím bodů neměl hráč více, než má nyní. Tedy aby součet tažení za body a normálních nepřesáhl současný počet. Přijde mi, že by jich pak bylo moc. O jedna více bych asi ještě možná snesl, ale proti více bych velmi bojoval.

Jinak to může být zajímavý nový koncept.
nezmar
Administrátor

Post by nezmar »

"10 se nerovná 12" to bol preklep. Povodne som rozmyslal nad 10 ale potom som si povedal ze naco to komplikovat ked den ma 24 hodin, lepsie sa bude robit s poctom 12 bodov.
"Aktuálně máme 4 plenění denn" preto som tam uvádzal že by sa to mohlo hodiť na každých 8hodin. Aby bol ako tak zachovaný počet útokov.
" tak tažení bych dal za max bodů" preto som písal, že treba rozumie zaviesť čo by stálo koľko bodov. Na druhú stranu by toto mohlo pomôcť práve alianciam, ktoré majú menej aktívnych klanov (1klan môže 2x ísť do jedného ťaženie za deň)
"Ovlivňoval by střípek nějak body?" povedal by som, že skôr nie ako áno.
"O jedna více bych asi ještě možná snesl, ale proti více bych velmi bojoval." sú menej atraktívne plenenia (napr. válka na gargantue), pri ktorých by podľa mňa nevadilo, že by mohol človek ísť voľne viac krát za deň. Pričom body sa budú aplikovať až keď nebude iná možnosť.

Prípadne aj tie ktoré máme rozdelené na obtiažnosti by mohli mať rôzne stupne, napr:
Neprostupný Hvozd - 6 bodů
Zahrady kolem Chrámu - 8 bodů
Gigantický chrám - 10 bodů

Potencionálne (predpokladajme, že nikto ďalší nemá záujem o event Dralgarova Zahrada).
Človek príde ráno keď vstane (má plný stav), zaútočí na giga chrám. Potom klikne na Hvozd (-6 bodov). Počká 4 hodiny (+2b) a zaútočí znova na Hvozd (-6b). Za ďalšie 4 hodiny (+2b) môže zaútočiť na Giga chrám (reset jeho hodín). Za ďalších 8 hodín (+4b) znova zaútočí na giga chrám a keďže má 6b môže znova zaútočiť na Hvozd.
Čiže za deň zaútoči na 3 Giga chrámy + 3 Hvozdy = 6 eventov.

Na druhý deň toto nemôže zopakovať, pretože už nemá plný stav bodov. Podobne ako deň pred týmto nemohol toľko útočiť, pretože nemal plný stav.
Keby sme brali, že dotyčný hrá každý deň a teda sa počíta iba z 12b. Tak spraví: 3 Giga chrámy + 2 Hvozdy = 5 eventov.
O jeden viac ako je súčasný stav.

Samozrejme aj teraz platí že zaútočiť 4x je nereálne pokiaľ si nenastavujete budíka ale skôr 3x = 3 veľké eventy.
Reálne predpokladam, že bežne by sme s novým systémom vedeli dávať tak 3 eventy za deň - 2 bežné (doobeda, poobede) + 1 za body.
Ak si to niekto prepočíta a venuje tomu viac času tak aj 4-5 veľkých eventov.

Mne osobne to príde ako podpora hlavne aktívnych hráčov (ktorý sem chodia častejšie) + je tam bonus pre menej aktívnych, že majú vždy aspoň raz voľný event a stihnú 2 veľké eventy za deň aj keď sa prihlásia iba raz za deň.
Hron

Post by Hron »

Pokud jsi online alespoň jednou denně, tak máš stejnou výhodu jako aktivní klany.

Aktivní klan dá denně 3 útoky a tímto získá 2 navíc -> dá 5 útoků
Hráč aktivní jednou denně dá normálně 0 útoků a tímto získá 2 navíc -> dá 2 útoky

Takže oba získají 2 útoky navíc, ale u méně aktivních hráčů se to více pozná.

A ano, pokud budou ceny podobné jako jsi psal, pak v pohodě. Já si pamatoval ceny, co tu psal autor nápadu (ceny 2,3,5) a ty by tak přidávali hodně bojů.

Takže jo, kdyby se zvýšila doba obnovy z 6 hodin na 8, tedy ze 4 útoků jen 3 denně a k tomu se přidaly body, kde místa budou drahá (6+ bodů), tak pak by to dle mě jít mohlo. A mohlo by to být fajn.

"1klan môže 2x ísť do jedného ťaženie za deň"
Ano, pokud se to zavede, tak to takhle budu nejspíše nejčastěji používat. Protože tažení si rád zajdu, ale 6 klanů se mi již hrávat nechce, ale tři zvládnu. Mně šlo o to, abych odrazoval o uvažování o menší ceně, protože ono se to lehce kumuluje a tak 10 členné alianc by se mohl ilehce vymknout kontrole. Ale s touto max cenou by to mělo být v pohodě.
davidusX

Post by davidusX »

Za mě dobrý 👍
nezmar
Administrátor

Post by nezmar »

Ak máte návrh ako by mohli vyzerať ceny jednotlivých eventov tak sem s nimi:

Môj návrh, cenu v bodoch dávam na základe aktuálneho stavu populárnosti a mojej predstavy užitočnosti :D :
  • Tažení - všetky časti: 12 bodov
  • Eterňané - Svatyni 6b | Chrám 8b | Hrobku 10b | Citadelu 12b
  • Plenení - modré
    • Spolek Mocných - 12b | Celkem dobyto: 172x
    • Gnomí velkodílna - 8b | Celkem dobyto: 75x
    • Temná jeskyně - 6b | Celkem dobyto: 10x
    • Katakomby - 10b | Celkem dobyto: 125x
  • Plenení - zelené
    • Svobodné město - 12b | Celkem dobyto: 609x
    • Otrokářská kolonie - 10b | Celkem dobyto: 219x
    • Válka na Gargantue - 8b | Celkem dobyto: 27x + 26x
    • Temný les - 12b | Celkem dobyto: 180x
    • Zěmě zatracených - Údolí 8b , Pláň 10b , Říše 12b | Celkem dobyto: 276x
    • Ledový Palác - Ledovou Planinu 8b , Ledové Nádvoří 10b , Trůní sál 12b , Ledový Palác 12b | Celkem dobyto: 273x
    • Dralgarova Zahrada - Neprostupný Hvozd 8b , Zahrady kolem Chrámu 10b , Gigantický chrám 12b , Dralgarova zahrada 12b | Celkem dobyto: 380x
    • Ohnivá hora - Ohnivé pláně 8b , Opevnění 10b , Vnitřní svatyně 12b | Celkem dobyto: 287x
    • Železné hory - Hlídku u úpatí hor 4b , Strážní věž 6b , Citadelu 8b , Železný chrám 10b | Celkem dobyto: 25x
  • Plenení - modré
    • Prokletý vojevůdce - 12b | Celkem dobyto: 191x
    • Prokletá citadela - 12b | Celkem dobyto: 200x
    • Údolí stínů - 10b | Celkem dobyto: 42x
    • Mucusova pevnost - 12b | Celkem dobyto: 105x
Hron

Post by Hron »

nezmar wrote: Fri 17. Oct 2025 11:39:58 ...
Vyjdu z tvého návrhu, ale některé věci bych vidět trochu jinak.

Tažení - super. Teoreticky by mohla Laboratoř být za 8b, protože ta se stejně v důsledku nechodí a nedává vybavení. Ale klidně se to rozlišovat nemusí.

Eternané - ti tě sami potrestají, když tam moc polezeš. Takže si v důsledku nemyslím, že bude moc velký zájem za ně utrácet body. Takže dle mě b mohli být klidně levnější. Taky mají v základu nejrychlejší čas obnovy. Takže klidně mohou zůstat, jak jsi napsal, ale klidně by mohli být levnější.

Plenění - modré - asi může být

Plenění - zelené
Zde bych se neřídil jen počtem dobytí. Zde totiž hraje roli také dostupnost a hlavně taky to, od kdy je možnost tam chodit.

Svobodné město má nejrychlejší obnovu a dobýjí se s nejmenší armádou a tak je obsazené nonstop a rychle nabírá dobytí. Zároveň ale je to jedno z top míst, tak těch 12 je ok. Sice se může zdát, že je to hrozně moc bodů za jedno město, ale města by měla být vzácná, takže je to takto správně.

Otrokáři jsou druhá nejrychlejší. Je to obecně plenění s nejslabší odměnou, ale v early se hodí, zvláště pak dreaddovi. Takže hodně se chodí na začátku a pak většinou, když už není kam jinam. Takže má sice hodně dobytí, ale nepřijde mi, že je tolik ceněné, takže bych ho klidně zlevnil.

Gargantua je po otrokářích druhá nejslabší na odměně. Takže by dle mě mohla být taky levná. Otázka je, zda stačí 8, nebo by si zasloužila 6?

Temný les je taky jedno z rychle dobytelných plenění a je to jedna z nejlepší farem, na esenciální předměty. Padá zde kouzelnická róba (imka je top věc), tvrzenky jsou pro mnoho bohů taky velmi důležité. A podobně. Takže je to důležité plenění, ale je otázka, zda cena 12b není až moc. Radši bych dal 10b.

Plenění na plánky jsou takto asi ok. Možná je otázka zda nezačínat na 6b, protože je to slabé. Ale zase farma itemů na stavby je velmi ceněné, takže to asi takto zůstat může.

Železné hory - zde jsou nejdůležitější stříbrná kolečka. Zbytek je relativně zanedbatelný. A nyní má málo dobytí, protože je zbytečný tam chodit v early a většinou se farmí spíše v lategame. Uvažuji zda ji nezlevnit o 2b.

Plenění - červené
ÚS je z nich výrazně nejlepší, ale počet dobytí ovlivňuje jak jsou klany vyrovnané a tím pádem, zda je bezpečné nebo ne. Rozhodně by tak neměla být levnější než ostatní.
Otázka je, zda 12 není moc, nebylo by lepší, kdyby bylo vše za 10? Asi zatím zůstaňme na 12 a uvidíme.

Viděl bych to tedy asi takto:
Nad některými věcmi přemýšlím a jsem velmi otevřen diskuzi, za některými si stojím.
  • Tažení - všetky časti: 12 bodov
  • Eterňané - Svatyni 2b | Chrám 4b | Hrobku 6b | Citadelu 8b
  • Plenení - modré
    • Spolek Mocných - 12b | Celkem dobyto: 172x
    • Gnomí velkodílna - 8b | Celkem dobyto: 75x
    • Temná jeskyně - 6b | Celkem dobyto: 10x
    • Katakomby - 10b | Celkem dobyto: 125x
  • Plenení - zelené
    • Svobodné město - 12b | Celkem dobyto: 609x
    • Otrokářská kolonie - 6b | Celkem dobyto: 219x
    • Válka na Gargantue - 6b | Celkem dobyto: 27x + 26x
    • Temný les - 10b | Celkem dobyto: 180x
    • Zěmě zatracených - Údolí 8b , Pláň 10b , Říše 12b | Celkem dobyto: 276x
    • Ledový Palác - Ledovou Planinu 8b , Ledové Nádvoří 10b , Trůní sál 12b , Ledový Palác 12b | Celkem dobyto: 273x
    • Dralgarova Zahrada - Neprostupný Hvozd 8b , Zahrady kolem Chrámu 10b , Gigantický chrám 12b , Dralgarova zahrada 12b | Celkem dobyto: 380x
    • Ohnivá hora - Ohnivé pláně 8b , Opevnění 10b , Vnitřní svatyně 12b | Celkem dobyto: 287x
    • Železné hory - Hlídku u úpatí hor 2b , Strážní věž 4b , Citadelu 6b , Železný chrám 8b | Celkem dobyto: 25x
  • Plenení - modré
    • Prokletý vojevůdce - 12b | Celkem dobyto: 191x
    • Prokletá citadela - 12b | Celkem dobyto: 200x
    • Údolí stínů - 12b | Celkem dobyto: 42x
    • Mucusova pevnost - 12b | Celkem dobyto: 105x
nezmar
Administrátor

Post by nezmar »

Tých eternanov som dával na vyššie číslo kvôli
crinis - aby nahodou nemala dvakrat viac vehlasu
a runam aby ich nejaká farma nerobila veľké mnozstva