Nápady z chatu

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
Hron

Re: Nápady z chatu

Post by Hron »

Ugluk wrote:Udělat zajímavější to provázání bohů.
V současné době se podle mě nevyplatí přivazovat bohy, protože hráč tím přijde o bonusy za věrnost, ale co kdyby spojení spojení Dralgara s Aetherem dalo elfím lučištníkům ledové šípy, nebo z druidů udělalo druidy ledových plání? A spojení dreadda s vulkánem by z černých rytířů udělalo rytíře stínového plamene (a spíš než změnu statů nějak posílili ohnivé koule) a naopak z fénixů by se stali prokletí fénixové temnoty (spíš tankovací jednotka s posílenou reinkarnací)
Myšlenka kombinace vlastností různých bohů při kombinaci jejich budov je hodně zajímavá a přináší hodně nových kreativních možností.
Přidal bych pak ke každé budově nový parametr a to jakému bohu patří (podobně jak mají jednotky). A bonusy by pak mohli být například: Elfí lučištník má magii ledu 1 pokud je alespoň jedna další budova Aetherova a magii ledu 2 pokud jsou ty budovy tři. A podobně. A zároveň je i možnost na konkrétní kombinace budov, tedy pokud má hráč jak Prokletý chrám, tak Věčný plamen, pak se rekrutí místo Fénixe Prokletý fénix temnoty.

Jak jsem psal, otevírá to možnosti vymyslet mnoho a mnoho zajímavých věcí.
Ale je spolupráce bohů tak pokročilá, aby propůjčovali svou moc jednotkám jiného boha?
somalec

Post by somalec »

Nevím kam to napsat, ale zkusim návrh tady ;) Jelikož jsem neustálý popleta, rád bych přidal ke každému klanu možnost "poznámky", kam bych si mohl napsat např. co potřebuji získat, co mohu plenit a co ne (na simulátoru trávím více než na LOI :-D). Pak to dopadá tak, ze klikám a řikám si, to vyplenim v pohodě a příjdu o 210 Přízraků, pač jsem byl v Mob líný si to ověřit :-D Návrh snad jednoduchý a doufám, že né úplně zbytečný i pro ostatní :-))
Hron

Post by Hron »

N00B1K wrote: Kdybych mohl navrhnout jednu věc, pak větší transparentnost eventů. Simulátor je veřejná pomůcka, ale na mobilu strašné ji používat. Navrhuji tedy integrovat ji do hry, a při každém eventů mít A) vypsané jednotky a rozsah možných počtů, nebo B) přímo tlačítko simulovat boj a podle simulace se rozhodnu jestli na to klikni reálně nebo ne
Hron

Post by Hron »

Padl návrh, aby byl odpočet u plenění vidět vždy a to i když má hráč dost krvežíznivosti na to, aby mohl zaútočit rovnou.

Já tento nápad podporuji, také by se mi to velmi líbilo.
Hron

Post by Hron »

N00B1K wrote: Cena plánků u obchodníka by byla (1+p)*50k, kdy p je počet koupených plánků. Tedy nehraje roli kolik jich máš, nebo jsi kdy měl, ale počítá se kolik jsi jich koupil. Může to také pomoci, aby si někdo nezaložil pomocný klan, kterým by farmil věhlas (například nedokončené tažení), kupoval plánky stále po 50k a házel je na trh pro ostatní klany.
Dává to smysl.
Ale zase mi přijde o ničem v lategame koupit plánek za 50k. Tak bych do toho možná přidal i čas, že obchodník v průběhu věku zdražuje.

cena = (počet již koupených plánků)*50k + ceil(počet odehraných tahů / 1000)*25k

Takže pokud si člověk kupuje první plánek do 1000 tahů, tak ho má za 25k. Pokud v rozsahu 1000-2000 tahů, tak za 50k, jak je nyní. To by mohlo být ulehčení pro první plánek, ale taky nemuselo. A pak v lategame, od 6000 tahů je již minimální cena 150k i pro první plánek, což se mi líbí, že je to význačnější částka.

Je to tak na jednu stranu zdražení, pokud chce člověk kupovat moc plánků, ale mírné zlevnění, když chce kupovat málo a zároveň je to logičtější. Aneb inflace se dotýká i obchodníka...
Hron

Post by Hron »

Kdysi se Nemrtví ohniví kouzelníci dělali z Arcimágů ohně. Pak se dala magie ohně 1 i mágům a tak se tvořili z obou jednotek. Pak se upravoval magie ohně a přidali se lepší koule jako magie ohně 11 pro Arcimágy, ale už se neupravilo vyvolávání u nekromantů.

A já souhlasím s chatem, aby Nekromanti tvořili Nemrtvé ohnivé kouzelníky z obojího i nyní, takže aby to platilo jak pro magii ohně 1, tak 11.
Hron

Post by Hron »

IP Postaví ten, kdo první odkliká stavbu.
Trestanec wrote: aha, reálně ho teda postaví ten kdo nejrychleji kliká? Protože ty náklady jsou levné, 10 esencí a krystal má už teď nejspíš kde kdo, takže prostě kdo je rychlejší vyhraje? Myslím, že vzhledem k zvbýšení rychlosti hry a plenění by se měl IP násobně zkomplikovat, tohle je jen symbolika a člověk se nemusí přes věk snažit něco sbírat...
Tzn.: Navrhuje zvýšení požadavků pro stavbu IP.

Dle mě je to zbytečné, protože hradby jsou sice fajn, ale klan co postavil IP nezachrání předtím, že ostatní mají všechny klany nezraněné. A tak postavit IP je vlastně nevýhoda a proto mi přijde zbytečné jeho tavbu ztěžovat.
Hron

Post by Hron »

N00B1K wrote: Zavedte prosím možnost hracem předdefinovaných armád, aby Dread mohl na jedno kliknutí poslat danou kombinaci. Jednou to navolis, že Armáda 1 = Nekro, Přízrak, Zvěst, Stín v nějakém počtu a s nějakou výbavou, a pak už jen když přijde chrám, klikneš Armáda 1, Zaútočit.
K tomuto návrhu jsem neutrální.
Hron

Post by Hron »

Podmínka pro vstup do aliance = mít odehráno tolik tahů, kolik je maximum tahů, co klan může mít neodehraných. (aktuálně 1500)
Hlavním významem je omezení boostování pomocí získávání zdrojů do aliance opakovaně hranými / novými klany. A také nemožnost si urychlit rozjezd tím, že ti aliance dá kvanta zlata.

Nevýhoda je, že 1500 tahů je dost a je běžné v té době potkávat démony a tak i poctivý hráči mohli mít užitek z toho být v alianci a navzájem si je zabíjet, aniž by to použili pro boost nového klanu.

Výsledek:
Protože se objevují hráči, kteří věnují čas tomu si nafarmit zdroje pro rozjezd hlavních klanů (což aktuálně není proti pravidlům), tak jsem pro zavedení tohoto, co tomuto boostování rozjezdů zabrání a nebude to tak nutit aby to dělali všichni, pokud nechtějí být moc pozadu.
Post Reply