A opět jsem se nedověděl co ta vosa a jedový útok?

Jedový útok na vose asi být může. A asi bych možná zkusil i těch 100% (přeci jen, ona to až tolik dmg nedává).
(začíná být velmi podobná Bahenímu brouku...

)
Velitel klanu..
Je dost podstatné že takový dmg máš ty a taky teď - teď kdy by si mohl ukončit věk postavením IP
a pokud se hrdina stane legendární jednotkou, tak by to poškození k němu i sedělo..
Nevím jak expíš hrdinu, ale než jsem aethera rozsekal, tak byl můj cíl mu dát druh útoku 4 a dát mu aetherovu róbu moci..
No podobné dmg mám už delší dobu ale ok.
Jinak ano, kdysi jsem taky primárně stavěl druh útoku 4 + Aetherovku, ale pak jsem došel k tomu, že nehrávám věci s dmg v prvním kole a obecně stačí jeden útok velitele do nepřátelské jednotky, abych se pak o ni nemusel starat, takže jsem došel k názoru, že rozdíl mezi tím, kdy velitel zaútočí jako první v prvním a druhém kole se moc neliší od toho, kdy zaútočí jako první ve druhém kole. Takže ho hraji tak, že spěchám na útok 2 a pak zvyšuji dmg a útok a na lvl 16 mám hotovo.
Pokud bych hrál Dhara s hady nebo klasického Vulkána, pak by se asi více vyplatil ten druh útoku 4.
Ale dobře přesvědčil jsi mě. Ať ten item dává druh útoku 4.
Dráp draka
Ano, je to vzácný item, který nepadá příliš často. Trochu se mu dá pomoci tím, že by se vráželi prachy do Gamblera, ale i tam to není příliš slavný (ale zase na druhou stranu tomu člověku u toho může padnout PKS...).
Takže ano, souhlasím s tím, ež každý ho mít nebude. Ten poměr 1 dráp na 3 klany mi celkem sedí, co si tak pamatuji.
A ano, klidně bych přidal nějaké vylepšení pro korunu a ideálně opět s Drápem. Ten se tak stane opravdu hodně vzácnou surovinou, kdy si hráč bude muset hodně rozmyslet do jakého předmětu ho použije...
Itemy
ODZ mám rád, ale souhlasím s tím, že když vyvolává 0-3, tak je to slabší. Kdyby vyvolávala 1-3, tak mi přijde OK.
Ty jsi zmiňoval, že mají vyhnutí a mají imky. Ano, může to být celkem významné, když díky vyhnutí přežijí o útok více ve chvíli, kdy štítují třeba Hvězdy, ale nesnažil bych se tomu dát nějakou konkrétní hodnotu, která by se dál započítávala. Prostě bych to bral jen jako, že jsou "o něco lepší" a tak by cílová hodnota na kterou je ladíme měla být "o něco menší" než jakou plánujeme jejich sílu.
ODZ - dmg 0-60k, životy 0-75k (druh útoku 2)
PŽ - dmg - 20-100K, životy 100-600K (druh útoku 1)
Takže z toho mi vychází:
Meč
Tady je ještě třeba si uvědomit, že mají steč, takže ve třetím kole (pro ně v nejdůležitějším) mají pětinásobný dmg.
U nich bych počítal dmg jako 125 a životy jsou 10. To je hodně velký nepoměr zranění a životů. Omlouvám se, že jsem si to neuvědomil dříve. Na základě tohoto zjištění navrhuji aby měli 100 životů místo 10. A jak nad tím teď přemýšlím ještě více a hraji s čísly, tak bych asi navrhoval nějaké úpravy jednotek. Moc se omlouvám, že jsem si to neuvědomil hned...
Pokud budou mít 100 životů, tak je to jednotka s dmg 125 a 100 hp -> pro 1k válečníků je to 125k dmg a 100k životů, což už by nějaký vliv na hru mít mohlo. Zároveň si říkám, že lepší předměty, které díky vzácnosti Drápu draka hráč získá až později, tak by mohli být výrazně lepší. Takže vylepšené předměty nebudou dávat x2, ale x3.
Zároveň souhlasím s tebou, že rozptyl není ideální. Já ho navrhl, proto, protože ODZ i PŽ ho mají, ale jinak já osobně rozptyly nemám rád a tak ho zrušme.
Výsledek
Meč iluzionárních válečníků - unikátní jednotka získá schopnost slayer, 10% šanci vyhnutí se a vyvolá 1k iluzionárních válečníků
Dračí meč iluzionárních válečníků - unikátní jednotka získá schopnost slayer, 10% šanci vyhnutí se, +300% do zranění a vyvolá 3k iluzionárních válečníků
Luk
Střelec je (po započítání multiútoku) 20 dmg na 10 hp a střílí. Když se vezme jako vzor ODZ, tak ti jsou sice primárně na dmg (slayer a "vysoký" poměr dmg/životy), ale reálně musím uznat, že pokud jejich účel není dorazit malý stack meteoritů ve druhém kole, tak moc nedělají. Stejně tak i Střelci u větších armád nebudou nějaký významný dmg dealer a tak důležitější budou jejich životy. Pokud vyjdeme z toho, že je to předmět podobný ODZ, tak tam je průměr životů 37,5k, což by odpovídalo 3,75k střelců. Protože se střelci dají i vylepšit, tak bych to o něco snížil.
Výsledek
Luk iluzionárnch střelců - unikátní jednotka získá druh útoku 2, 10% šanci vyhnutí se a vyvolá 3k iluzionárních střelců
Dračí luk iluzionárnch střelců - unikátní jednotka získá druh útoku 2, 10% šanci vyhnutí se, +300% do zranění a vyvolá 9k iluzionárních střelců
Žihadlo
Vosa má dmg 1 a životy 1 a útočí už od prvního kola. Ale jak jsi psal ty, asi by šli srovnat se střelci. Takže vyjdu z nich a srovnám to s nimi, ale kvůli následné návaznosti, mírně oslabit...
Výsledek
Žihadlo z iluzionární vosy - unikátní jednotce se druh útoku změní na 4, 10% šanci vyhnutí se, 10% jedový útok a vyvolá 25k iluzionárních vos
Dračí žihadlo z iluzionární vosy - unikátní jednotce se druh útoku změní na 4, 10% šanci vyhnutí se, 10% jedový útok, +300% do zranění a vyvolá 75k iluzionárních vos
A na závěr, jak bych viděl jednotky po úpravě válečníků na 100 životů a se zapojením ostatního o čem se mluvilo a co mě napadlo, když už jsem to začal měnit...
1. iluzionární zeď
dmg 0, útok 0, obrana 25, životy 15k, inicativa 0, druh útoku 1, hodnota 25k
(aby štítovali válečníky)
2. Iluzionární vosa
"Slyšíš nějaké bzučení, ale nic nevidíš, až najednou cítíš bolest z bodnutí"
dmg 1, útok 1, obrana 1, životy 1, iniciativa 5, druh útoku 4, hodnota 5
Schopnosti: slayer, jed (100%)
(když je "slayer" není potřeba aby byl útok 2 a mít samé 1 je "hezčí")
3. iluzionární střelec
dmg 10, útok 10, obrana 3, životy 10, iniciativa 11, druh útoku 2, hodnota 75
Schopnosti: multiútok 2
4. Iluzionární válečník
dmg 25, útok 15, obrana 4, životy 100, iniciativa 10, druh útoku 1, hodnota 200
Schopnosti: steč 100
A taky na základě tohohle bych asi upravil i počty co vyvolávají magie:
Arcimág vyvolá: Magie iluze 2
1. 10 x zeď
2. 25k x vosa
3. 3k x střelec
4. 1k x válečník
Učeň magie iluze: Magie multimagie iluze 1
1. 1 x zeď - V Plenění
2. 2,5k x vosa
3. 300 x střelec
4. 100 x válečník
A připomenutí itemů (když už tu vše rozepisuji, tak ať je to pohromadě)
1) Slonovinový luk + kámen + 10 run věčnosti + 5M zlata = Luk iluzionárnch střelců
2) Rytířský jednoruční meč + kámen + 10 run věčnosti + 5M zlata = Meč iluzionárních válečníků
3) jedové střely + kámen + 10 run věčnosti + 5M zlata = Žihadlo z iluzionární vosy
4) iluzionární luk + kámen + Dráp draka + 10 run věčnosti + 10M zlata = Dračí luk iluzionárnch střelců
5) iluzioární meč + kámen + Dráp draka + 10 run věčnosti + 10M zlata = Dračí meč iluzionárních válečníků
6) iluzioární žihadlo + kámen + Dráp draka + 10 run věčnosti + 10M zlata = Dračí žihadlo z iluzionární vosy
7) Koruna Arcimága iluze + Dráp draka + 30 run věčnosti + 30M zlata = Arcimágova koruna iluze z dračích kostí
A ještě koruna:
Arcimágova koruna iluze - legendární jednotce se změní druh útoku na 4, získá slayera, 30% šanci vyhnutí se, Magie iluze 2, znejistění protivníka (3%)
Arcimágova koruna iluze z dračích kostí - legendární jednotce se změní druh útoku na 4, získá slayera, 50% šanci vyhnutí se, Magie iluze 2 (300%), znejistění protivníka (10%)
PS: Takže vím, že jsem to teď vše začal hodně měnit, tak jsem zvědav, zda s tím budeš souhlasit...