Obnovení válek?

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
Post Reply
davidusX

Obnovení válek?

Post by davidusX »

Historicky jsem LOI často hrál s dalšíma lidma, které jsem znal, a byla sranda proti sobě válčit, takže bych rád války nějak oživil (ačkoliv teď hraju sám :D).

Nevím přesně, proč jsou zrušené. Hádám, že za to mohla hlavně frustrace z RNG (když člověk chytil klan který ho counteroval, tak prostě smůla) a to, že se zneužívaly. Tyhle závady bych chtěl vyřešit novým systémem.

Nemám to promyšlené úplně do detailu, ale napadají mě tyhle zásadní body:
  • Válka by proběhla v jedné velké bitvě ve které by bojovaly armády složené ze všech klanů aliancí.
  • Druh války by určoval, jak velká část z armád by se do války zapojila (potyčka by mohla být třeba jen 10 %). Artefakty by se daly ztratit (a získat od soupeře) pouze v totální válce, kde by bylo 100 % armád.
  • Odměna by se odvíjela od procent zabité armády, velikosti nepřátelské armády a hlavně od poměru velikostí armád. Tj. když rozmetu poloviční armádu tak nedostanu prakticky nic.
  • Zrušil bych ten princip odměn, kdy se ta druhá strana "okrádá". Určitě musí pryč počítání odměny z vybavení v budovách poražených. Odměna se ale odněkud musí vzít a tak by to mohla být "odměna od bohů za projevenou statečnost a schopnost v boji" nebo tak něco. Pak je ještě varianta, počítat odměnu nějak z cen zabitých nepřátelských jednotek - jakože jsme je prošacovali.. Případně kombinace.
  • Odměna by musela být veliká, aby lidi měli motivaci do válek chodit. Je to ještě mnohonásobně riskantnější než ÚS, kde má člověk aspoň výhodu artefaktů. Nevím jestli dál dávat města, ale bylo by fajn, kdyby se tu dalo získat něco unikátního - něco, co skrz plenění nejde. Např. nějaké arty, nebo třeba runy věčnosti.
  • Asi by bylo potřeba upravit špehování, aby bylo nepřesné a nedalo se tak znát složení armád soupeře do posledního detailu.
Hron

Re: Obnovení válek?

Post by Hron »

Hlavní důvod zrušení válek (co si pamatuji) bylo zneužívání na přelévání zdrojů a měst.

Jak si představuješ tu složenou armádu?
Jak si představuješ aktivování speciálních schopností (posílení od velemágů země/pánů šelem/TP/světlonoše, či globální oslabení od velemága ledu/velemága smrti, ...)?
Jak si představuješ těch 10% armády u unikátních jednotek? Že by byla jen určitá šance, že se ta jednotka objeví? Tedy u Crinisky by byla 10% šance že se objeví světlonoš?

A jsou války aliancí vážně nutné, když hraje tak málo lidí? Nestačí si počkat na boj o IP?
A pokud nebylo by lepší spíše zprovoznit PvP přes Rudou zónu? A tak by se redukovala výhoda počtem klanů.

PS: Prosím nechápej tohle jako kritiku. Proti zavedení PvP nic nemám a pokud se to důkladně promyslí, tak proti tomu nejsem. Jen nadnáším pár problémů, které mě napadli hned bez hlubšího přemýšlení. A sice proti válce nic nemám, ale neláká mě tak moc, abych ji dovymýšlel, když mě více lákají jiná témata.
davidusX

Post by davidusX »

Ta posilování moc neznám, ale když vystřelím od boku, tak by mohli posílit jen spojenecké jednotky. Pokud by něco bylo OP, tak upravit aby posílení bylo jen jedno (tj. třeba vícero světlonošů by mělo stejný efekt jako jen jeden).

Moc nevím jak taky pracovat se stacky. Možná stejné jednotky se stejným artem spojit dohromady? Obecně je tohle jen takový nástřel základní myšlenky.. Kdybyste do toho s Nezmarem chtěli jít, tak by se to muselo ještě dopromyslet, ale určitě by to nějak šlo :)

Unikátní jednotky bych do boje pouštěl jen v totální válce. Výjimku bych dal velitelům klanu - ti by byli ve všech válkách. Ať je sranda

U ostatních jednotek bych prostě zaokrouhloval. Možná s pětkou dolů. Tj. 15 => 1, 16 => 2.

Nutné asi nejsou, ale co je nutné žejo? :) Rudou zónu si moc nepamatuju. To bylo něco na battlegroundu, že člověk mohl útočit na lidi ve svém statistickém okolí nebo tak něco?
Hron

Post by Hron »

Nemyslel jsem obnovit Rudou zonu v její původní podobě (tu taky neznám), ale udělat novou, kde kdo by se do ní přihlásil, tak by mohl bojovat s ostatními. Aneb alianční války, ale jen s lanem a ne aliancí.
Post Reply