tady jsou to pořád knihy do stovky povětšinou..
jednou se mi tam podařil parádní úlovek 2 a 3 díl pána prstenů každý za 79kč

později jsem litoval že jsem si jich nekoupil, tak 10 a za rohem je neprodal za 400kč+
Gounelle - promiň nevšimnul jsme si že chceš jen sci-fi/fantasy, ale opravdu vřele doporučuji.. Asi myslíš "Muž který chtěl být šťastný"? Mě osobně se mnohem víc líbila kniha "Bůh chodí po světě vždycky inkognito" - ale první zmíněná má asi 160 stránek, tak to máš přečtené za chvilku a když tě to bude bavit.. těžce se mi nelíbil "Filozof který nebyl moudrý" ale co koukám na hodnocení, tak má 4,9 z 5

no proto na hodnocení nekoukám..
Je to Modesitt (s o ne s e) jen aby si neměl pak problém s hledáním, ale podle názvu knihy najdeš.. já to četl v pořadí jak jsem napsal, ale co tak koukám tak první by měla asi být Smrt chaosu, ale jsem rád, že jsem nejdříve četl kouzlo samoty.. tahle kniha je do možná 1/3 dost nudná a roztáhlá, když jsem ji četl poprvé, tak jsem měl problém to přelouskat, ale když to člověk vydrží, tak o to zajímavější to je.. bohužel autora a obecně autory moc neznám, ale jak jsme psal, když člověk "přetrpí" začátek.. navíc je tam dost věcí které ti přijdou určitě nezajímavé a nudné (jako i hlavnímu hrdinovi knihy

), tak se tyto nezajímavé a nudn věci později ukážou jako důležité..
Hrsti Jadeitu - když nepočítám Dunu, tak je to nejsložitější kniha co jsem kdy četl.. jednou za pár let jí vždy čtu znovu a objevuji spojení a věci které mi dřív nedošli.. né že bych je zapomněl, ale prostě mi to nedocvaklo.. a na čtení téhle knihy potřebuji náladu a klid, takže ve vlaku nebo v mhd, jak čtu jiné knihy jí číst nedoporučuji
Pištec: mě hodnocení nikdy moc nezajímaly, ani u knih ani u filmů.. a hodnotím to podle sebe.. třeba koukám že knihy Barbar Conan jsou všeobecně oblíbené a dobře hodnocené, mě to přijde jako totální odpad (a koukám, že se i prodávají za hodně peněz, možná tu mám nějakou vzácnost

musím to zkouknout), ale to jsem odbočil..
Pištec se mi líbí opravdu hodně a je to krátká knížečka..
nicméně jsem v levných knihách objevil i mou vůbec nejoblíbenější knihu (ale neřeknu název sorry), bohužel je to triologie a do češtiny byl přeložen jen první díl.. to je jediný okamžik kdy mě zamrzí že neumím jiné jazyky, ale možná se kouknu jestli další díly neseženu online.. ten překladač deepl je na dost dobré úrovni, tak by mi to třeba přelouskal
Jinak možná mi poradíte..
Kdysi jsem četl jednu knihu (a ted jí nemohu za boha najít, buď jsem jí někam šikovně založil, někomu půjčil, nebo jí ztratil).. co vím: Byla to kniha od českého autora, bylo to sci-fi o tom, že v ČR přistáli mimozemšťani a z ČR se stala největší mocnost planety Země (už to samo o sobě je maxi úlet), ale kniha docela detailně popisovala boj s jiným mimozemským druhem (původní mimozemšťani co zde přistáli, před těmito prchali) nečetli jste náhodou něco takového?
Jako jasně snažil jsem se googlit už několikrát, ale bez úspěchu :/