Táhni a srůstej

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
Post Reply
doon

Táhni a srůstej

Post by doon »

"Průzkum okolí" a "Průzkum pustiny" si jsou příliš podobné. Jedno z nich bych zrušil nebo nahradil jinou akcí.

Hron správně podotknul, že "Průzkum okolí" není úplně zbytečné tlačítko:
Hron wrote: Jednak ze začátku to znamená, že nemůžeš do osady, dokud nesplníš základ. A pak později se občas používá, když ti přijdou naráz eventy které chceš, například se ti opraví město a přijde ti chrám, který bys chtěl dobýt víc než ostatní. Tak zaútočíš na město a pak místo pustiny dáš okolí, kde je jistota, že nejsou chrámy a tak že se ti nepřebije jiným chrámem.

Takže není to často používané tlačítko, ale není úplně zbytečné.

V okolí máš:
- barbary (nechodí k velké armádě)
- vesnici
- osamělého trpaslíka
- démona

Takže trpasličí a démonní eventy ti to může přebýt.
A vesnice by ti mohla přebýt osadu.

Ale nevím jak je to s pravděpodobností příchodu.

Je pravda že u osady se může dát podmínka na příchod a mohlo by se zavést třeba něco jako "zaměření se na ekonomiku" tedy dané kolo neprohledávám okolí (a tak nemohu objevit nový chrám, nebo jiné místo), ale místo toho mám třeba o 10% větší income a rekrut.
Nová akce by měla nechat objevené chrámy a další eventy na pokoji.

Akce "Zaměření se na ekonomiku" pro víc zlata nebo "Vábení lidí" pro víc lidí se mně moc nelíbí. Od toho jsou daně a Chrám.

Co třeba akce "Vzývat/Uctívat boha/bohy"? Klan by dostal nějaký bonus, např:
- chodily by speciální jednotky pro každého boha jiná (pro každou kombinaci budov jiná!)
- dočasný bonus (podle boha) do příští bitvy (vyšší útok/obrana/...)
- dočasná jednotka, která se po příštím boji rozplyne
- ...

Nebo třeba akce "Prozkoumat/Obléhat". Prozradilo by to jednotky uvnitř (všech?) eventů a třeba část by to rovnou sundalo.
V době simulátoru to nemá vždy význam, ale mohl by chodit nějaký náhodný event s náhodnou armádou (obdoba Armády démonů?).

Ale určitě vás napadnou lepší alternativní způsoby "utrácení" tahů.
Hron

Re: Táhni a srůstej

Post by Hron »

Dát novou akci beru, ale osobně bych nechtěl, aby byla byla příliš výhodná. Stále bych chtěl, aby hlavní věcí co hráči budou dělat byl průzkum pustiny a potkávání náhodných eventů a tak "hraní hry". Tato nová akce by měla být spíše doplňková.

Ale myslím, že u spousty věcí bude problém v tom, jak je hra naprogramovaná.
Například už jen to odhalení přesné armády eventů (které mi zní zajímavě) nevím, jestli by šlo udělat. Protože si myslím, že se armáda generuje až při útoku.

Zároveň bych nechtěl aby toto dávalo bonusy do boje o IP (kde obecně má už i tak výhodu útočník). A obecně se mi moc nelíbí, aby to ovlivňovalo boje mimo pustinu. A nejsem si jist, jak udělat pomoc pro pustinu.

Souhlasím, že můj návrh byl nezajímavý, ale také celkem "bezpečný". Za lepší budu rád, ale jak jsem psal, nechtěl bych, aby to ovlivnilo jiný boj než v pustině a zároveň jsou zde omezení programové.
nezmar
Administrátor

Re: Táhni a srůstej

Post by nezmar »

k tomu ma ešte napadá, že by sa k útoku pridala ďalšia možnosť "vyslání špehů", stála by 1 ťah.
Spustila by vlastne útok, pričom by sa vrátil iba "pravdepodobný" výsledok bitky (percentá, výhra, prípadne aj potencionálne straty).
Bol by to taký simulátor (nie moc detailný) za ktorý by si hráč musel priplatiť

čo sa týka pôvodnej diskusie, môže sa okolí nahradiť akciou "výber daní", ktorá by vlastne spustila nový mesiac bez možnosti nájdenia/resetovania eventu.
Opäť by stála 1 ťah - alebo by stála 2 ťahy a spustila by rovno 3 mesiace - aby to malo aj nejakú výhodu - využitie pri farmení zlata a pri rozbití armády - rýchlejší návrat armády) ale bez eventov.
Post Reply