Unikátnost jednotlivých Bohů a jejich větví

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
Post Reply
Ugluk

Unikátnost jednotlivých Bohů a jejich větví

Post by Ugluk »

Přemýšlel jsem čím jsou jednotliví bozi unikátní a tedy jaká je jejich "strategie" a případně kdo má countrovat koho. Bohužel mnohdy jsem na nic nepřišel, ale sesumarizuju svoje myšlenky, třeba mi to pomůžete dodefinovat :-)

Dralgar Imagar - bůh života, logicky větev léčení a větev megafauny
- větev s druidy a jednorožci je jasná, sousta léčení a zadupe tě dav bizonů s jednorožci
- větev s monstry, pavouci, obři útočí na dálku a štítují to trollové s wurmy kteří mají imunitu na magii
problém: wurmové jsou drazí a trpí exterminací, jedem a toxicitou
možné řešení: dát jim imunitu na jed a toxicitu? Já si wurma představuju jako největší živočichy světa LandOfIce, tak už jen kvůli velikosti mají velkou rezistenci

Dhar - bůh země, čekal bych že jeho jednotky proto budou pomalé, zato spoustu toho vydrží a pak drtivě zaútočí
- bahno větev - minotaur odolný na slayer, toxičtí bahenní hadi multiútok od 1. kola boje a bahenní brouk v minulosti předbíhal meteority
můj vnitřní problém: chápu že sesuv půdy je rychlý, ale přeci jen se zemí si spojím tu pomalost než multiútok od prvního kola co předběhne většinu vyvolávačů štítu, todle bych čekal od klasického ohně (Vulkána)
- klasická větev - v současné době nehratelná, ale těžko se jí něco vymýšlí, když unikátnost bahenní větvě je v imunitě na slyer a většina ostatních bohů nějaký slayer má, nebo aspoň dav, tak se nabízí imunita na dav (když dav se rozběhne proti skále, tak se pak jen seškrábne :-D )
- problém klasické větve vidím v tom, že těžko se vymyslí lepší štít než minotaur a tím celý koncept neprorazitelné pomalé skály je zbytečný, protože i kdyby ta jednotka měla obranu milion, tak moc jednotek má slayer a unikátnost bahenní větve je imunita na slayer a toxicita a pokud se oslabí bahenní had, tak všichni budou hrát mágy země a jen posílí svůj štít a živé armády nemají šanci protože umřou na toxicitu o neprorazitelný štít
- mágy země ani velemágy jsem nikdy nehrál, tak se k nim nevyjadřuju

Aether - bůh mrazu, takže zpomalování
- lidská větev, dost slayeru, steče, trpí na ohnivý štít a hvezda střelecká jednotka s exterminací (takže asi má potírat obří štíty, tedy wurmy, ale ti se nehrají, tak možná taky proto nebyl Aether dlouho v top bozích)
- nestvůrnou větev teď vymýšlí jak předělat Hron

Dread - bůh smrti
- nemrtví, obživování zabitých, posilování nemrtvých, není co řešit
- živá větev, vyvolávání a poutání duší a slyer jednotky, minule posilováno, nešahal bych zatím na nic, větev má 2 unikátní jednotky

Vulkán - bůh ohně
- klasická větev, vyvolává jednorázové jednotky, co nezabije do začátku 3. kolo to jí to vrátí, trpí na absenci štítu a střelce protivníka, připadá mi že jí válcuje bahno dhar, protože má štít a toxické bahenní hady ...
- návrh posílit vyvolávání Ohnivých přízraků jako štítu?
- mám pocit, že klasická větev trpí na svou "linearitu" a neschopnost boostovat vyvolané "projektily", protože počty vyvolaných jednotek jsou dány počtem vyvolavačů a mnohdy mají nízký útok aby prošly obranou pozdějších obranných jednotek a ty potenciálně 3 zničené nepřátelské stacky co zničí meteority to v dnešním počtu stacků nevytrhnou
- funguje Magie ohně X? Co jsem zatím hrál Vulkána, tak jsem si nevšimnul, že by Anděl věčného ohně něco vyvolával :-/
- stínová větev, tuna slayeru a vyvolávání štítů, připomíná svým způsobe mi koncept živé větve Dreada

Crinis - bohyně světla, evidentní counter Dreada, vypíná magii smrti
- asi co dodat, popisem nejvíc vanila armáda, lidi lidi a zas jen lidi, unikátní závislosti na vysokém věhlasu
- vlastně celkem unikátní multi útokem na jednotkách a druhý bůh co má přístup k davu

Ghoro - bůh goblinů, evidentně postavený na strategii nás mnoho
- goblini, pořád něco umírá, jedna "větev" posilování, druhá větev fušování do magie a sebevražedné útoky
- později může za peníze kupovat hrdiny a specifické jednotky, první bůh co měl exterminaci
- co mu přidat levelování gobliních hrdinů jako je u vůdce klanu? V principu by to sedělo do konceptu pozvedávání této rasy, ale asi by to bylo práce jak na kostele
- případně s nástupem hrdiny možnost rozdělit armádu na "dvě" a moct tak dobývat dva eventy (né plenění a ni tažení to chce velkou přípravu), jednotky by šlo přesouvat mezi armádami, jen pokud by byly obě připravené k boji? Připadá mi, že by to sedělo do konceptu goblinní záplavy, netuším jaký programátorský zásah by to chtělo, ale asi velký :-/

Ascena - bohyně moci
- koncept povznesení lidí, problém málo typů jednotek asi úplná závislost na podpoře, protože Ethernani pak bolí
- Hlavní jednotka multiútok se slayere, čistě útok, ale bahenní had to zas dělá lépe, pokud nenarazí na jednotku s obří obranou
- chybí jí štít, podobný problém jak klasický Vulkán, jen dává zranění později a útočí jednotkami, né vyvoláváním
- chybí jí další stacky jednotek

Mé nezkušené shrnutí
- víceméně stejný stejný postoj, útoč co nejdřív, měj se za co krýt
- na stylu jednotek nejde moc poznat unikátnost živlu, pocitově bahenní dhar dřív a lépe útočí než klasický vulkán a na rozdíl od něj má jeden z nejlepších štítů a pocitově se mi zdálo, že i klasický Vulkán s postupem času upadá, protože hlavní zdroj DMG jsou vyvolané jednotky s poměrně nízkým útokem a už nezvládají smazat stack štítů aby mohly útočit dál
- nevím jestli je to cílem, ale jestli se bohové mají nějak vyvažovat tak definovat kdo má porazit koho, viz Crinis a Dread
- potřeba nadefinovat unikátnost každé větve a kolem ní postavit armádu?

budu rád za zpětné vazby a klidně i filosofickou debatu nad problémy
ySpirit

Re: Unikátnost jednotlivých Bohů a jejich větví

Post by ySpirit »

Co se PVP tyce, mam za to, ze se to da shrnout takhle:
Nemrtvy Dreadd > vse
Toxicky Dhar > vse ostatni
Crinis > Nemrtvy Dreadd
To je ale prevazne az na konci veku, kdy nemrtvy Dreadd ma velky pocet prizraku nebo Dhar ziskal toxicitu.

Neco malo tam jsi schopny dohnat skrz predmety, jako napr bahenni hadi muzou mit problemy s vysokou obranou, ale dej jim drtic lebek a vyresis temer vsechny problemy.

Kdyz bych udelal tabulku s bohy (jen popularnejsi), na pvp moc nejsem a dlouho jsem neklikal, tak to treba nekdo jiny doplni / upravi.
Bůh Větev Popis Výhody Slabiny Silný proti 50-50 Slabý proti Efekt Aetherovo róby moci
Aether Lidi Vyvolaný štít, slayer, exterminace, zpomalení živých jednotek Vysoká iniciativa a poškození Drtivý útok, první dvě kola, toxicita, tvrdá kůže Aether (prisery), Dhar (nezivy) Ascena, Dralgar (s davy), Dreadd (zivy), Ghoro Crinis, Dhar (toxicky), Dralgar (obri), Dreadd (nemrtvy), Vulkan (ohnivy), Vulkan (stinovy) Nulový - hradby
Dhar Toxický Útok od prvního kola, jed, toxicita, velký počet slayerů, rušení slayerů (na blízko) Velmi silný útok od prvního kola Jed, toxicita, vysoká obrana Aether (lidi), Aether (prisery), Ascena, Crinis, Dhar (nezivy), Dralgar (obri), Dralgar (s davy), Dreadd (zivy), Ghoro, Vulkan (ohnivy), Vulkan (stinovy) Dreadd (nemrtvy) Střední - výrazné oslabení minotaurů
Dralgar Pavouk > Obr > Wurm Vysoké HP, drtivý útok Silné útoky už druhého kola Jed, slayer, exterminace Aether (lidi), Aether (prisery), Ascena?, Crinis, Dhar (nezivy), Dreadd (zivy), Ghoro?, Vulkan (ohnivy) Dralgar (s davy) Dhar (toxicky), Dreadd (nemrtvy), Vulkan (stinovy) Obrovský - okamžité zmražení černých pavouků
Dralgar Druidi > Bizoni > jednorožci Vyvolaný štít, dav, léčení Neřeší slayer, vysokou obranu ani velký štít Jed, dav, toxicita, nárazově vysoké poškození Aether (prisery), Ascena?, Dhar (nezivy), Ghoro Aether (lidi), Crinis?, Dralgar (obri), Dreadd (zivy), Vulkan (ohnivy) Dhar (toxicky), Dreadd (nemrtvy), Vulkan (stinovy) Nulový - enti jsou jen štít
Dreadd Nemrtvý Posílení nemrtvých jednotek, vzkřísení zabitých živých jednotek S posílením má nejsilnější jednotky Slayer, ohnivý štít, posvěcené zbraně, nemrtvé jednotky, rušení křiku Aether (lidi), Aether (prisery), Ascena, Dhar (nezivy), Dralgar (obri), Dralgar (s davy), Dreadd (zivy), Ghoro, Vulkan (ohnivy), Vulkan (stinovy) Crinis Velký - výrazné oslabení štítů
Vulkán Ohnivý Meteority, ohnivé koule, probíjení stacků Vysoký počet útoků na začátku boje Střelné útoky, vysoká obrana Aether (lidi), Aether (prisery), Ascena?, Crinis, Dreadd (zivy), Ghoro, Vulkan (stinovy) Dralgar (s davy) Dhar (nezivy), Dhar (toxicky), Dralgar (obri), Dreadd (nemrtvy) Menší - magmatičtí golemové jsou imuní, ale obry to zmrazí
Hron

Post by Hron »

Super tabulka!
Než se k ní vyjádřím, tak ještě něco k původnímu příspěvku.

Dhar
Já měl Dhara vždy jako obranného boha a líbilo se mi to. Pak jsem měl od LoI pauzu a když jsem se po pár letech vrátil, byl tu bahenní Dhar a vlastně netuším jaká za ním byla myšlenka. Tedy chápu, že se chtěla nějak rozvinout myšlenka bahna a toxicity, ale proč se z pomalého obraného Dhara stal střelecký bůh bez štítů a s multiútokem od prvního kola opravdu netuším. To je vlastně přesný opak původního Dhara. Tak jestli byla snaha udělat protiklad ke kamenné větvi? Možná.
A než začnete oponovat tím, že minotaur je nejlepší štít ve hře, tak proč mluvím o větvi bez štítů, tak původní minotauři byli extrémně drazí, neměli tvrdou kůži a block fungoval tak, že byla šance na ignorování zranění. Ale to ignorování zranění bylo příšerné. Podobně jako zmrtvýchvstání u Fénixů to bylo tak, že když člověk měl jednou smůlu, tak přišel o vše a byl konec, což u drahé štítovací jednotky byl velký problém. A až později (když už jsem tu byl) se minotaru předělal do současné podoby. Kdy byl velmi posílen, protože tehdy to byla jedna z nejhorších jednotek, Dhar neměl brouky, měl drahé hady, ... a tak byla větev skoro nehratelná a zavedením silných štítů se chtěla zachránit.

Vulkán
* funguje Magie ohně X -> když jsem ho hrál naposledy tak fungovala a protože déšť má slayera, tak to byla dost významné

Klasický Vulkán trpí hlavně svou myšlenkou. On byl posilován, ale já ho vždy vnímal jako agresivního útočníka a k němu se mi nehodí, aby měl silné štíty za kterými by se schovával. Proto mi vždy nesedělo mu z něčeho štíty dělat. Když se posiloval, tak byla myšlenka na zavedení Ohnivých/Lávových/Magmatických hradeb tvořených z golemů, ale nakonec se to nezavedlo. A stále mi přijde, že by se mu měli spíše posilovat vybuchující věci a střelecké útoky, než obrana. Ale být bez obrany je problém, protože jsou věci útočící v prvním kole (pro klasického vulkána je nevýhodné chodit do ledových eventů) a bolí ho potkat i "sebe", takže i ohnivé věci jsou pro něj často nepříjemné. A když je založený na chtění run ohně, tak pak je závislý na spolku, protože jinak je bez štítů smutný.
Takže moc nevím co s ním.

Stínový Vulkán má unikátnost v tom, že jeho hlavní útočné jednotky (valkýry, draci) jsou střelecké jednotky se slayerem. V době kdy vznikl, tak myslím jen sestry ledu měli střelecký útok se slayerem (ascena byla zakázaná) a sester měl člověk vždy málo. Takže Stínový vulkán tím, že měl slayera na střelcích a vyválavané štíty, tak v té době byl jediný, kdo se mohl postavit nemrtvému Dreaddovi (světlonoš nerušil TP) a protože to bylo před úpravou minotarů, tak byl bahení dhar nehratelný a tak byl stínový vulkán 2. nejsilnější a to s přehledem.
Od té doby se mnoho ostatních posílilo a na něj se nesáhlo, tak celkem klesnul, ale stále jeho specialita je, že má střelce se slayerem a u toho se kryje za vyvolané štíty.
Jakou má spojitost s živým Dreaddem? Historicky není žádná, protože živý dreadd byl tehdy primárně o proklínání. Pak byl posílen "věčností" a u toho dostal další prokletí. A pak jako novimka přišli duše. Což společně s více stacky rytířů a soulkeeperů z něj dělá takového lidského Aethera - vyvolané štíty + mnoho slayerů ve třetím kole. Nemá je ale střelecké což je Vulkánova specialita.
Hron

Post by Hron »

A nyní k super tabulce:

Aether
V době kdy byl stínový Vulkán druhý byl Aether třetí. Před zavedením stínového Vulkána byl druhý. Kombinace vyvolaného štítu, jednotek se slayerem a exterminací se byl schopen postavit všem. Pak ale někteří byli posilováni, zatímco u něj všichni nadávali, jak jsem přesílené vylepšené hvězdy a i hráči baheního dhara chtěli Aethera nerfovat (vždyť hvězda má málo životů a had hodně a to je nefér). Dalo mi hodně práce udržet Aethera nedotčeného, ale i tak trochu zapadl.

Máš naprostou pravdu v jeho slabostech, ale když je zahraný správně, tak má dva silné stacky stěn (stavěl jsem hodně obyčejných šamanů, než jsem přešel na lepší) a to způsobovalo, že dožít se třetího kola nebyl problém a v něm dominoval vysokou iniciativou a slayerem.

Ty píšeš, že je silný jen proti naprosto nepoužitelným větvím a proti zbytku je vyrovnaný nebo slabý. A s tímto nesouhlasím. Když je dobře udělaný (moje srdcovka je Ghoro, ale Aether byl na druhém místě a měl jsem ho tehdy velmi vyladěného), tak má problém jen s nemrtvým dreaddem a bahením dharem. Obři u Dralgara sice dávají velký dmg do stěn, ale wurmové padnou na exterminaci ve druhém kole a ve třetím kole hraje před dralgarem a tak ho zabije. V důsledku bych řekl, že možná Obří větev bude pro Aethera lepší, než davová, která mu onehituje štíty a on nemá tolik útoků předtím. Správně má Aether první dvoje štíty stěny a třetí štít věrné, kteří jsou postradatelná jednotka, takže může přijít o troje štíty, aniž by mu to nějak ublížilo. Čtvrté štíty jsou válečníci, kteří mají velký rekrut a tak se dají rychle obnovit. A až pak začíná mít problém. To je nevídané množství štítů, díky čemu zvládá i třeba meteority klasického Vulkána a podobně. Problém má až když má vulkán hodně magma obrů, protože druhý silný stack meteoritů je již problém. A já vlastně mám zkušenosti v Aether vs Vulkán před jeho posílením, takže se možná pletu.
Nemám moc zkušeností mezi ním a Crinis. Nová Crinis si myslí, že by měla vyhrát, ale bude ji hodně bolet.

Takže já má bych ho dal:
Silný proti: Aether (prisery), Dhar (nezivy), Ascena a možná Dreadd (zivy), Ghoro, Dralgar (obri)
50-50: Dralgar (s davy), Vulkan (ohnivy), Vulkan (stinovy) a možná Crinis (pokud má Aether Aetherovku)
Slabý proti: Crinis (pokud nemá Aetehr Aeterovku), Dhar (toxicky), Dreadd (nemrtvy)

Dhar:
Souhlas. Teoreticky, až živý Dreadd bude správně proklínat, tak by možná mohl odstranit minotary a tak se třeba dostat na úroveň 50-50.
PS: A toto vlákno mi opět připomíná otázku: Proč vlastně hadi útočí od prvního kola? Nějak si nedokáži představit co je to za hady. Ke slovu "had" by mi seděl útok až od třetího kola...

Jen doplním, že je také silná kombinace "bahno - golem/ještěr - minotaur - mág", která spoléhá na vysokou obranu. Ta trpí na Aetherovku a Dralgar s davem ho totálně přejede. Ale osobně si myslím, že čistého Baheního Dhara porazí a myslím si, že bez aetherovky ho porazí jen Dralgar s Davem a nemrtvý Dreadd a až s Aetherovkou ho budou porážet i někteří další.

Dralgar - obři
S většinou souhlasím, jen si myslím, že černí pavouci by neměli být štíty, od toho jsou zde Wurmové a ti mají imunitu na magii. Ale trpí na exterminaci. A pak tedy za mě je slabý proti lidskému aetherovi. Ale zase pokud štítuješ pavouky, tak je to trochu jiné, já vycházel z toho, že pavouci jsou štíty až za obry a první jsou wurmové. A to složení armády zde hraje velkou roli.
A v boji proti Crinis záleží čistě na Aetherovce. Pokud ji Dralgar nemá tak crinis ani neškrábne, pokud ji má, tak bych ho zařadil do 50-50. Crinis v lategame, pokud v prvním kole válečníci hrají, tak má obranu, že ji Dralgar neprojde. A pak sma má mnichy s obřím útoek, který projde wurmy, případně pak má dav ve třetím. Ale pokud ji v prvním kole někdo zmrazí válečníky, tak přijde o svoje štíty a vše ji bolí. Ale stále s Ghorem je to bůh "nás mnogo" takže stále něco ustojí.

Dralgar - dav
Asi souhlasím.

Dreadd - nemrtvý
Souhlasím až na Aetherovku - Tím, že má posílené všechny jednotky a je zabiják, tak mu Aetherovka nevadí. Obvykle první troje štíty jsou zombie, kostlivci, upíři (v různém pořadí) a pak obří kostlivci a ghúlové. Obří kostlivci a zombie se obnovují pomalu, ale zbytek klidně zemřít může. Zároveň má Dreadd tak vysokou iniciativu, že vždy jede první a má střelecké jednotky. Aby proti němu Aetherovka měla význam, tak si soupeř musí zaútočit, což se ne vždy stane. A když už zaútočí, tak pokud netrefí Zombie, nebo Obří kostlivce, tak v prvních 5 štítech neudělá nějaké podstatné ztráty.
On je totiž Dreadd takový chudáček, který mimo OP posílení, ukradení nejsilnější jednotky Vulkánovi, nejvíce stacků jednotek, má i nejvíce "postradatelných štítů", aby tolik netrpěl.
PS: Já jsem proti nemrtvému dreaddovi zaujatý celou dobu. Chápu že je nejtěžší na hraní a potřebuje nejvíce času, ale stejně je neskutečně přesílený a mám PTSD z hádek s Ripem, který bojkotoval jakékoliv oslabení a mou snahu něco prosadit... Omlouvám se.

Dreadd - živý
Jsem na něj zvědav teď po úpravách a zvláště až začne fungovat ta nová magie, tak kde se umístí. Teoreticky by měl být silný proti všemu živému a slabý proti zbytku. Ale nevím, jestli duše dokáží uštítovat vše živé...

Vulkán - klasický
Jak bylo psáno v původním příspěvku, trpí na tom, že vyvolané věci nejsou posíleny. Kdysi někdo navrhoval jejich posílení, ale já bych proti, ale ono by to možná dávalo smysl. V lategame v PvP koule a magma v prvním kole nepřítelův první štít obvykle moc nepoškodí. A tak síla z prvního kola mizí. V druhém kole přichází Fénixové a Andělové, což jsou slušné střelecké útoky a je tam i déšť se slayerem, kdyby měl někdo vysokou obranu. To už může něco udělat a záleží na kvalitě štítů nepřítele. Věřil bych, že to dost bohů ustojí. A až ve třetím kole padají meteority, které vymažou první tři jednotky, pokud nemají obranu nad 75. Bez posílení tuto obranu nikdo nemá a tak pokud nebojují proti posilovači, tak zabijí tři stacky. To je super, ale i když je to na začátku kola, tak je to až ve třetím kole. Tedy bůh, který by měl mít silná první dvě kola v důsledku funguje až od třetího kola a to je problém.

Co se silný/slabý týče, tak jak jsme psal dříve, tak já bych viděl lidského Aethera na tom lépe (ale mohu se plést). Pak u Crinis opět záleží na Aetherovce. Pokud ji Vulkán má, tak Crinisce zmrazí válečníky, ti se neposílí a Criniska je v háji. I když stále si myslím, že se zabijí navzájem, tak bych ji dal do 50-50. A pokud Vulkán nemá Aetherovku, tak se Criniska posílí a Vulkán ji nic neudělá.
Stínový vulkán si myslím přijde o dva stacky vyvolaných jednotek a medvědy na na meteoritech a pak se nějak zabijí navzájem, takže taky 50-50.

PS: taky kdysi byla síla vulkána v ohnivém štítu, ale na něj již mají všichni imky. To dříve nebývalo, protože nebylo tolik eventů s démony, tedy se štíty.

Crisika
Tu tam nemáš, ale rozhodně ji chci zmínit, protože u ní v lategame jde vlastně jen o to, zda má soupeř Aetherovku nebo ne.
Pokud se jí někdo věnuje, tak na konci věku má dostatečné posílení, aby ve třetím kole ustála meteority, ale válečníci musí hrát. Pokud je aetherovka zmrazí tak nehrají, tím se neposílí a tak mají "nulovou" obranu.
Reálně je to dle mě nejvíce trpící bůh na to, zda soupeř útočí v prvním kole s Aetherovkou nebo ne.

A pak ještě druhá věc. Criniska sice zruší řev a magii smrti. Takže živý dreadd by pro ni měl být pohodička. Ale nemrtvý dreadd je pro ti stále problém, pokud má onu zmíněnou aetherovku. Nemrtvý dradd totiž má více meteoritů, než klasický vulkán a tak když není posílen a zemře, tak stejně crinisce způsobí těžko obnovitelné ztráty a v důsledku se dá říci, že s zabijí navzájem. Takže i nemrtvý dreadd, pokud má aetherovku, tak crinsiku vezme s sebou.
ySpirit

Post by ySpirit »

Ja to bral vsechno prevazne bez (starych) extra stacku jednotek :D

U Dralgara s obry bych cekal stity +- takhle:
Obri cerni pavouci > obycejni cerni pavouci? > obri/kopinici na pavoucich > kopinici > wurmove/vesnicani? > kentauri
Trollove ani nevim, kam zapadnou. Jako treti? Nebo je tam rekrut stale spatny?
Extra stacky pavouku / obru / wurmu / kopiniku bych radsi nepocital, jinak se zblaznime :mrgreen:

Tim padem by exterminace nevyresila wurmy (ve druhem ani ve tretim kole).
Ve tretim kole to muze byt 50-50 nebo v pripade znizeni hradeb uz ve druhem kole, bych si dokazal predstavit boj nakloneny v prospech Dralgara.

A kdyz uz nad tim premyslim, zajimalo by me, jak by si to vedlo v simulatoru :mrgreen:
Hron

Post by Hron »

Jn, ony ty staré stacky hrají občas dost roli. Někde si jich člověk moc nenechává a někde nejsou příliš významné, ale někde jsou dost klíčové a člověk si nimi pracuje. Například tohle je jeden z mých starých Aetherů (očištěno o vedlejší jednotky), kde je vidět, že se snažím mít stejně nových a starých šamanů a i slušnou zásobu hvězd. Podobně třeba u Dralgara se dá očekávat, že bude mít horské a prastaré obry a možná dva větší stacky wurmů, ale u pavouků bych nečekal větší počet starších stacků.

1 x Sardox velitel klanu Zmrzlých (Aethrova róba moci)
918,395 x Ozbrojený vesničan (Hůlka ohně)
20,848 x Vyznavač boha ledu (Kouzelnická róba)
4,509 x Zasvěcenec boha ledu (Bastard)
352,038 x Ledový válečník (Hůlka ohně)
22,429 x Sestra Ledu (Težká bojová sekyra)
100,000 x Šaman Ledu (Kalich ohně)
111,503 x Æthrův šaman Ledu (Kalich ohně)
1,000 x Ledová hvězda (Kouzelnická róba)
3,162 x Æthrova ledová hvězda (Drtič lebek)
553 x Mág ledu (Amulet velitele)
1 x Velemág Ledu (Boty rychlosti)
131,061 x Sněžný vlk (Kalich ohně)
365,829 x Ledový vlk (Kalich ohně)

PS: Je pravda, že nyní jsem nezkoušel si udělat "testovací" armády a hrát si se simulátorem, ale psal jsem to "pocitově".
Ale pamatuji si, jak jsem s LoI začínal a tehdy jsem dělal 4M army a ty proti sobě testoval. Ano, tehdy 4M army byla rozumná armáda.
Hron

Post by Hron »

Mám v plánu si zkusit pohrát v simulátoru s bohy. Zkusil jsem udělat 200M army (to mi přijde v boji o IP jako takový základ). Bohům jsem dal jednotky z Tábora uprchlíků, protože se dá předpokládat, že velké armády tohle mít budou. Ostatní vedlejší jednotky jsem nepřidával, protože ty se mohou hodně lišit. Sice třeba pro Crinis je klíčové aby měla první štít v otrocích, jako obranu před Aetherovkou, ale asi bude lepší to zkoušet bez nich.

Armády jsem bral ze svých poznámek a zaokrouhloval na celá čísla. Takže asi ne vše má ideální složení, zvláště pak u těch, které hrávám méně. Tak by mě zajímal váš názor, co by jste udělali jinak. Že bych to ještě změnil, než je budu zkoušet.
první větev druhá větev
Dhar – obranný
1 x Velitel 4 (Æthrova róba moci)
600,000 x Ozbrojený vesničan (Kalich ohně)
300,000 x Žebrák (Kalich ohně)
300 x Paladin Světla (Hůlka ledu)
500,000 x Oživlé bahno (Kalich ohně)
3,000,000 x Toxické oživlé bahno (Kalich ohně)
15,000 x Onyxový Golem (Dharova kamenná standarta)
40,000 x Topázový Golem (Dharova kamenná standarta)
500 x Toxický Minotaurus (Kalich ohně)
5,000 x Obrněný Minotaurus (Kouzelnická róba)
40,000 x Obrněný Toxický Minotaurus (Kouzelnická róba)
1,000 x Mág země (Kouzelnická róba)
2,000 x Velemág země (Amulet velitele)
3,000,000 x Bahenní Brouk (Kalich ohně)
6,000,000 x Toxický Bahenní Brouk (Kalich ohně)
1 x Kamenný Kraken (Prokletá kouzelnická róba)
Dhar – bahenní
100,000 x Oživlé bahno (Kalich ohně)
100,000 x Toxické oživlé bahno (Kalich ohně)
66,600 x Bahenní Golem (Plášť Mucuse, krále toxických elementálů)
66,600 x Toxický Bahenní Golem (Plášť Mucuse, krále toxických elementálů)
30,000 x Bahenní Ještěr (Hůlka ledu)
30,000 x Toxický Bahenní Ještěr (Hůlka ledu)
5,000 x Obrněný Minotaurus (Kouzelnická róba)
30,000 x Obrněný Toxický Minotaurus (Dharova kamenná standarta)
300 x Bahenní Had (Težká bojová sekyra)
1,000 x Toxický Bahenní Had (Težká bojová sekyra)
1,000,000 x Bahenní Brouk (Kalich ohně)
3,000,000 x Toxický Bahenní Brouk (Kalich ohně)
30,000 x Bahenní Ještěr s kuší (Hůlka ledu)
30,000 x Toxický Bahenní Ještěr s kuší (Hůlka ledu)
Dralgar – jednorožci
10,000 x Elfí lučištník (Hůlka ledu)
1,000,000 x Elfí elitní lučištník (Težká bojová sekyra)
250,000 x Veledruid (Prapor starého druidského cechu)
70,000 x Lesní Bizon (Kouzelnická róba)
35,000 x Bílí Lesní Bizon (Kouzelnická róba)
5,000 x Jednorožec (Kouzelnická róba)
1 x Posvátný jednorožec (Ohnivá róba)
24,000 x Prastarý Strážce Lesa (Dralgarův Totem života)
400,000 x Elfí hraničář (Težká bojová sekyra)
Dralgar – obři
1,000,000 x Elfí elitní kopiník (Kalich ohně)
100,000 x Elfí kopiník na obřím pavoukovi (Kalich ohně)
30,000 x Obří černý pavouk (Težká bojová sekyra)
30,000 x Černý lesní pavouk (Težká bojová sekyra)
2,000 x Horský obr (Težká bojová sekyra)
5,000 x Prastarý Horský obr (Težká bojová sekyra)
50,000 x Prastarý Lesní Troll (Dralgarův Totem života)
1 x Lesní obr jezdící na Posvátném Wurmovi (Kouzelnická róba)
100 x Horský Wurm (Kouzelnická róba)
500 x Prastarý Horský Wurm (Dralgarův Totem života)
Dreadd – nemrtvý
300,000 x Zombie (Obranná palisáda)
30,000 x Lich (Plášť Mucuse, krále toxických elementálů)
3,000 x Arcilich (Težká bojová sekyra)
20,000 x Stín (Kouzelnická róba)
2,000 x Temný Přízrak (Dreaddův prapor smrti)
500 x Nekromant (Kouzelnická róba)
30,000 x Upír (Kouzelnická róba)
400,000 x Kostlivec (Kalich ohně)
1 x Dreaddův Vyvolený (Slonovinový luk)
20,000 x Nemrtvý Druid (Prokletá kouzelnická róba)
5,000 x Nemrtvý ohnivý kouzelník (Težká bojová sekyra)
30,000 x Nemrtvý ledový kouzelník (Težká bojová sekyra)
4,000 x Zvěstovatel soudného dne (Težká bojová sekyra)
500 x Obří kostlivec (Dreaddův prapor smrti)
300,000 x Ghúl (Hůlka ohně)
Dreadd – živý
2,000,000 x Přívrženec Věčné Temnoty (Kalich ohně)
20,000 x Prokletý Kněz (Amulet velitele)
2,500 x Prokletý Kněz Věčné Temnoty (Tvrzené ocelové pláty)
30,000 x Černý Rytíř (Kouzelnická róba)
30,000 x Temný Rytíř (Kouzelnická róba)
40,000 x Rytíř Věčné Temnoty (Kouzelnická róba)
100 x Soulkeeper (Amulet věznitele)
6,000 x Soulkeeper Věčné Temnoty (Velemágova róba moci)
200 x Služebník Prokletého Velekněze Temnoty (Hůlka ledu)
7,000,000 x Prokletá Duše (Dreaddův prapor smrti)
1 x Prokletý Velekněz Temnoty (Hůlka ledu)
1 x Dreaddův Vyvolený (Slonovinový luk)
Vulkán – klasický
500,000 x Mág ohně (Vulkánův ohnivý prapor)
100,000 x Arcimág ohně (Vulkánův ohnivý prapor)
50,000 x Magmatický golem (Tvrzené ocelové pláty)
30,000 x Ohnivý Fénix (Težká bojová sekyra)
20,000 x Ledový Fénix (Težká bojová sekyra)
30,000 x Anděl věčného ohně (Vulkánův ohnivý prapor)
1,000 x Flamekeeper (Vulkánův ohnivý prapor)
1 x Flamekeeper Lord (Æthrova róba moci)
30 x Magmatický Obr (Vulkánův ohnivý prapor)
5,000,000 x Akolyta věčného ohně (Tvrzené ocelové pláty)
20,000 x Efreet šaman (Težká bojová sekyra)
Vulkán – stínový
100,000 x Stínový medvěd (Tvrzené ocelové pláty)
450,000 x Stínový ohnivý medvěd (Tvrzené ocelové pláty)
30,000 x Stínová valkýra (Težká bojová sekyra)
50,000 x Stínová ohnivá valkýra (Težká bojová sekyra)
10,000 x Stínový mág (Vulkánův ohnivý prapor)
50,000 x Stínový arcimág (Vulkánův ohnivý prapor)
300 x Stínový drak (Težká bojová sekyra)
1,000 x Stínový ohnivý drak (Težká bojová sekyra)
1 x Flamekeeper Lord (Aethrova róba moci)
5,000 x Stínový Efreet (Vulkánův ohnivý prapor)
Aether – lidi
1,600,000 x Ozbrojený vesničan (Kalich ohně)
700,000 x Æthrův věrný (Kalich ohně)
90,000 x Ledový válečník (Kouzelnická róba)
10,000 x Sestra Ledu (Težká bojová sekyra)
50,000 x Šaman Ledu (Kouzelnická róba)
50,000 x Æthrův šaman Ledu (Velemágova róba moci)
500 x Ledová hvězda (Kouzelnická róba)
1,000 x Æthrova ledová hvězda (Težká bojová sekyra)
1,000 x Mág ledu (Amulet velitele)
1 x Velemág Ledu (Ohnivá róba)
10,000 x Sněžný vlk (Kalich ohně)
100,000 x Ledový vlk (Kalich ohně)
Aether – mytický
nehratelný
Ghoro (moje oblíbená verze, originálně místo seker měl drtiče)
5,000,000 x Goblin (Kalich ohně)
7,000,000 x Goblin s Prakem (Težká bojová sekyra)
5,000,000 x Hobgoblin (Pírka z anděla)
100,000 x Goblin na vlkovi (Kalich ohně)
200,000 x Goblin na medvědovi (Kalich ohně)
50 x Pán šelem (Kouzelnická róba)
250,000 x Goblin Pyroman (Težká bojová sekyra)
25,000 x Goblin Pyroman Sapér (Težká bojová sekyra)
100 x Gobliní Exterminátor (Hůlka ledu)
100 x Gobliní Sabotér (Hůlka ledu)
100 x Gobliní Patriarcha (Amulet velitele)
1,000 x Gobliní Hybridní Vzducholoď (Gnomí vozík)
4,000 x Gobliní Vyztužená Vzducholoď (Gnomí vozík)
Crinis
100,000 x Elitní Válečník (Kouzelnická róba)
2,500,000 x Elitní Svatý Válečník (Tvrzené ocelové pláty)
15,000 x Kapitán Pěšáků (Kouzelnická róba)
1,00 x Střelec (Hůlka ledu)
100,000 x Elitní Střelec (Težká bojová sekyra)
1,000,000 x Elitní Svatý Střelec (Težká bojová sekyra)
3,000 x Kapitán Střelců (Amulet velitele)
1,000 x Mnich (Hůlka ledu)
100,000 x Válečný Mnich (Težká bojová sekyra)
500,000 x Válečný Svatý Mnich (Dalekohled)
2,500 x Opat (Prapor světla)
1,000 x Paladin (Kalich ohně)
20,000 x Svatý Paladin (Kalich ohně)
1 x Světlonoš (Æthrova róba moci)
1,000,000 x Zasvěcenec světla (Prapor světla)
Hron

Post by Hron »

I když Dhar se vlastně bude automaticky měnit na toxického, tak u něj bude lepší rovnou testovat bez starých stacků.
první větev druhá větev
Dhar – obranný
4,000,000 x Toxické oživlé bahno (Kalich ohně)
20,000 x Onyxový Golem (Dharova kamenná standarta)
40,000 x Topázový Golem (Dharova kamenná standarta)
40,000 x Obrněný Toxický Minotaurus (Kouzelnická róba)
1,000 x Mág země (Kouzelnická róba)
2,000 x Velemág země (Amulet velitele)
10,000,000 x Toxický Bahenní Brouk (Kalich ohně)
Dhar – bahenní
100,000 x Toxické oživlé bahno (Kalich ohně)
111,222 x Toxický Bahenní Golem (Plášť Mucuse, krále toxických elementálů)
50,000 x Toxický Bahenní Ještěr (Hůlka ledu)
30,000 x Obrněný Toxický Minotaurus (Dharova kamenná standarta)
1,500 x Toxický Bahenní Had (Težká bojová sekyra)
3,000,000 x Toxický Bahenní Brouk (Kalich ohně)
50,000 x Toxický Bahenní Ještěr s kuší (Hůlka ledu)
Post Reply